Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Introductie NLP voor vrijwilligerscoördinatoren

Workshop · 29 okt 2019, 14:00 - 16:30
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#25956
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Introductie-NLP-voor-vrijwilligerscoordinatoren/25956 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligerscoördinatoren. Er is geen voorkennis vereist.

Inhoud
We nemen allemaal dezelfde buitenwereld via onze zintuigen waar. En toch reageert iedereen anders op de buitenwereld. Hoe kan dat?

In deze workshop wordt een introductie over Neuro-Linguïstisch Programmeren (NLP) gegeven. Dit staat voor:

  • Neurologisch - Alles wat we hebben meegemaakt, ligt opgeslagen in ons geheugen. Wat we meemaakten in ons leven ontwikkelde ons. Deze herinneringen, waar ook gedachtes en gevoelens aan verbonden zijn, bepalen (groten)deels ook waarom we nu doen zoals we doen.
  • Linguïstisch - Communiceren doen we door middel van gesproken taal en door middel van lichaamstaal.
  • Programmeren - Terwijl we communiceren, kunnen we anderen, of anderen ons iets bijleren.

Oftewel, NLP gaat over communicatie: Hoe neem je waar? Hoe verwerk je deze informatie en wat doe je er vervolgens mee?

Met NLP leer je hoe je door middel van taal en communicatie invloed krijgt op onbewuste breinprocessen. Zo kun je NLP gebruiken om beter te leren communiceren of betere strategieën te maken voor het werk dat je uitvoert. Hoe kun je (nog) beter met al die verschillende vrijwilligers communiceren? Waar loop je nu in je rol als vrijwilligerscoördinator vaak tegen aan en wat zou je -naar aanleiding van je kennismaking met NLP- anders kunnen doen?

Je krijgt in de workshop handvatten mee voor een andere kijk op communicatie met jezelf en met de ander. In het tweede deel van de workshop is er ruimte om met elkaar ervaringen te delen en te sparren over de uitdagingen in je werk als vrijwilligerscoördinator. Dit op basis van wat je geleerd hebt in de workshop. En wie weet loop je met een nieuwe kijk op de buitenwereld de deur uit…

Trainer
Lucia Hieltjes biedt diverse trainingen aan op het gebied van communicatie en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast biedt ze ook individuele wandelcoaching aan. Lucia Hieltjes is NLPtrainer, mental health coach, natuurcoach en systemisch coach. Voor meer informatie: www.coachinglh.nl.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Introductie NLP voor vrijwilligerscoördinatoren
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#25956
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Introductie-NLP-voor-vrijwilligerscoordinatoren/25956 om je aan te melden