Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Intervisie | werven en binden van vrijwilligers - hoe doe je dat?

Workshop · 16 apr 2019, 16:00 - 18:00
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.10 plaatsen over.
#26204
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Intervisie--werven-en-binden-van-vrijwilligers---hoe-doe-je-dat/26204 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Coördinatoren en beleidsmakers binnen vrijwilligersorganisaties die concreet bezig zijn met de vraag hoe ze nieuwe vrijwilligers kunnen vinden en vervolgens ook binden aan hun organisatie. Je hebt praktische vragen rond het werven en binden van vrijwilligers en wilt zoeken naar creatieve oplossingen. Praktische ervaring met de coördinatie van vrijwilligers is handig.

Inhoud workshop
Jouw organisatie is voor een (belangrijk) deel afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Het vinden van nieuwe vrijwilligers wordt steeds moeilijker. En als ze er dan eenmaal zijn, hoe maak je dan optimaal gebruik van hun talenten en zorg je dat ze vrijwilliger willen blijven? 

Om daar wat over te leren, werken we met intervisie. Dat is een werkvorm waarbij je gebruikmaakt van de kennis en ervaring van elkaar. Je brengt een vraag of een case in en samen denken we na over mogelijke oplossingen en andere perspectieven op je vraag. Zo leer je meer over de manier waarop jij werkt, je hebt tijdelijk een paar nieuwe collega’s en draagt tegelijk bij aan hun ontwikkeling.

De workshop ziet er als volgt uit:

  • Een paar kernbegrippen over werven en binden van vrijwilligers
  • Hulpbronnen. Boeken, internet, wat is er te vinden?
  • Cases bespreken met elkaar. Elkaar bevragen en zo tot concrete acties komen.
  • Inventarisatieronde: hebben we gouden (of zilveren of bronzen) tips voor elkaar?

Uitkomst workshop
Je krijgt kennis aangereikt en wisselt van gedachten met collega’s uit de stad, die misschien hierna ook nog eens met je kunnen meedenken. Je gaat naar huis met een paar concrete ideeën en inzichten over wat jij binnen jouw organisatie kunt gaan oppakken.

Over de trainer
Ine van Emmerik is jurist, psycholoog en schrijver en werkt sinds 2000, na een lange ervaring in HRD in het bedrijfsleven, in haar eigen bedrijf Extravaleren. Daarin adviseert zij mensen en organisaties bij veranderingen. Zij stimuleert dat de bijvangst van die veranderingen, dat wat er geleerd is, geoogst wordt. Bij KNHM is zij vrijwillig adviseur van burgerinitiatieven. Zij schreef onder andere 'Leren zonder vangnet' (2013).

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Intervisie | werven en binden van vrijwilligers - hoe doe je dat?
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.10 plaatsen over.
#26204
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Intervisie--werven-en-binden-van-vrijwilligers---hoe-doe-je-dat/26204 om je aan te melden