Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Interculturele communicatie

Workshop · 5 mrt 2018, 19:30 - 22:00
3514 AN, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.18 plaatsen over.
#25912
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Interculturele-communicatie/25912 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligers die werken met mensen uit andere culturen

Inhoud
Als vrijwilliger heb je te maken met mensen uit allerlei culturen. We spreken soms niet alleen letterlijk een andere taal, ook onze cultuur kan enorm verschillen. Cultuur is een integraal onderdeel van wie we zijn en hoe we met anderen communiceren.

Begrip van cultuurverschillen en verschillende vormen van communicatie, hebben een positief effect op de relatie met je cursist(en)/maatje(s). Daarom gaan we tijdens deze interactieve workshop op zoek naar onze eigen culturele waarden en die van de ander, aan de hand van casussen uit de eigen praktijk.

Na afloop van de training heb je meer inzicht in je eigen normen- en waardenpatroon en krijg je handvatten om cultuurverschillen te overbruggen en dit toe te passen in je vrijwilligerswerk. 

Trainer
Khadija Azahaf is afgestudeerd als sociaal wetenschapper en cultureel maatschappelijk vormer. Daarnaast is zij docent Omgangskunde en opgeleid als trainer interculturele communicatie. Zij faciliteert sinds 2007 trainingen op het gebied van interculturele communicatie en is o.a. verbonden aan het platform Nieuw Wij. 

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Interculturele communicatie
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.18 plaatsen over.
#25912
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Interculturele-communicatie/25912 om je aan te melden