Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Inspiratielunch: Vrijwilligersmanagement is een vak!

Workshop · 5 apr 2018, 12:30 - 13:30
3514 AN, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25920
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Inspiratielunch-Vrijwilligersmanagement-is-een-vak/25920 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Voor vrijwillige en beroepsmatige coördinatoren van vrijwilligers

Inhoud
Meer dan ooit wordt van vrijwilligerscoördinatoren verwacht dat ze tegelijk strategisch en uitvoerend bezig zijn met vrijwilligersbeleid en –management. En dat in een tijd dat er steeds meer soorten vrijwilligers komen en aan die vrijwilligers steeds meer gevraagd wordt. Dat betekent dat je snel moet kunnen schakelen tussen aansturen, begeleiden en ondersteunen van vrijwilligers.

Hoe je dat doet, daar gaat het nieuwe Basisboek Vrijwilligersmanagement over dat begin maart verscheen. Auteur Willem-Jan de Gast geeft je een sneak preview. Ga mee op een inspirerende trip langs management van motivatie, evenwicht in de ruilrelatie en jongleren voor gevorderden!

Wij zorgen voor een eenvoudige lunch en na afloop kan je natuurlijk nog even napraten. Inloop vanaf 12.15 uur.

Spreker
Willem-Jan de Gast werkt als senior adviseur en trainer bij Movisie, het landelijk kennisinstituut voor maatschappelijke ontwikkeling. Hij is expert op het terrein van vrijwilligersmanagement. In de loop van de jaren heeft hij tientallen vrijwilligersorganisaties en steunpunten begeleid bij het nog beter werken met vrijwilligers. Samen met zijn collega Ronald Hetem is Willem-Jan de auteur van het nieuwe Basisboek Vrijwilligersmanagement.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Inspiratielunch: Vrijwilligersmanagement is een vak!
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25920
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Inspiratielunch-Vrijwilligersmanagement-is-een-vak/25920 om je aan te melden