Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Inburgeren, hoe doe je dat?

Workshop · 21 mrt 2018, 10:00 - 12:00
3514 AN, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26058
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Inburgeren-hoe-doe-je-dat/26058 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Inhoud:
In deze workshop leer je over het inburgeringsproces. Wanneer is iemand verplicht om in te burgeren? Hoe zit dat met vluchtelingen? En, wie betaalt de cursus?

Sommige inburgeraars moeten een lening aanvragen. Niet iedereen wil dat, of men is bang voor de grote schulden. Waar haal je je informatie vandaan om je cursist/maatje goed voor te lichten? En als iemand dan op een cursus zit, wat leren ze daar dan? Welk examen moeten ze doen? 
Op deze vragen gaat de workshop verder in.

Hoe kom ik er?
Utrecht > Aanmeldingen voor workshops > VC Utrecht > Inburgeren, hoe doe je dat?
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26058
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Inburgeren-hoe-doe-je-dat/26058 om je aan te melden