Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Hoe gastvrij ben jij (tegen lastige bezoekers)?

Workshop · 17 jan 2017, 19:30 - 22:00
3514 AN, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.18 plaatsen over.
#25895
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Hoe-gastvrij-ben-jij-tegen-lastige-bezoekers/25895 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep:
Voor vrijwilligers die actief zijn als gastheer/gastvrouw, suppoost, kassamedewerker, barvrijwilliger, rondleider en op andere plekken waar je te maken krijgt met (lastig) publiek.

Voorkennis nodig?
Het is leuk als je met ons kunt praten over wat je in de praktijk hebt meegemaakt als ‘host’. Maar gast zijn we allemaal een keer geweest, dus dat zit sowieso goed!

Inhoud
Als ‘host’ kom je in aanraking met veel vrolijke, gezellige mensen die een goed humeur hebben, omdat ze bijvoorbeeld op een uitje zijn of omdat de zon zo lekker schijnt. Maar soms is dit ook wel eens anders.
Dan krijg je bijvoorbeeld te maken met lastige klanten, rustige momenten, onverwachte situaties of mensen die jou als vrijwilliger niet serieus nemen. Deze avond geeft je handvatten, inspiratie en een stukje theorie over hoe jij van elke dienst als gastvrouw/gastheer een feestje kunt maken!

De training bestaat uit een aantal (gezellige) oefeningen waarop we reflecteren. Het gaat over je gastvrij opstellen, omgaan met lastige klanten en energie bewaren op rustige momenten. Wij vinden het leuk om in te spelen op jullie vragen en wensen, daarom is de training interactief!

Na het volgen van deze workshop heb je (weer) zin in ‘de job’, weet je concreet hoe je verschillend ongewenst gedrag kan herkennen en leer je welk effect jouw reactie heeft.

Trainers
Annelie Loos – Coördinator van o.a. de gastenservice bij het Nederlands Film Festival. Annelie wil haar praktijkkennis graag delen met anderen, zodat zij met nog meer plezier aan hun vrijwilligersklus beginnen.

Hanneke Hulshof – Trainer en vrijwilligerscoördinator bij o.a. Stichting Kunst in het Stationsgebied. Hanneke ziet dagelijks vrijwilligers aan het werk in hospitality-functies en bereid ze hier graag goed op voor.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Hoe gastvrij ben jij (tegen lastige bezoekers)?
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.18 plaatsen over.
#25895
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Hoe-gastvrij-ben-jij-tegen-lastige-bezoekers/25895 om je aan te melden