Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Hoe creëer je een inclusieve werkvloer?

Workshop · 9 sep 2019, 14:00 - 17:00
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26139
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Hoe-creeer-je-een-inclusieve-werkvloer/26139 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden, die hun organisatie inclusiever willen maken. Er is geen voorkennis vereist.

Inhoud
Organisaties zijn -of willen- steeds diverser geworden: mensen met verschillende afkomsten, huidskleuren, vermogen. voorkeuren of leefstijlen. Om ervoor te zorgen dat werkplekken met een groter wordende diversiteit naar behoren functioneren, is er meer aandacht nodig voor inclusiviteit: het beleid dat geïmplementeerd kan worden om ervoor te zorgen dat alle (potentiële) medewerkers samenwerken op de meest productieve en tevens prettige manier.

Tijdens deze workshop worden 7 factoren besproken waarmee organisaties rekening dienen te houden voor het succesvol ontwerpen en implementeren van inclusief beleid. Deze 7 factoren zijn door de workshopleider gevonden in een recentelijk literatuurstudie over inclusie en inclusief beleid bij organisaties.

Deelnemers hebben, na het volgen van deze workshop, inzicht in de factoren die hen in staat stelt om succesvol inclusief beleid te ontwerpen en te implementeren bij een organisatie. Dit stelt hen beter in staat om een dergelijk veranderingsproces in hun organisatie te overwegen, te ontwerpen, te begeleiden en te implementeren.

Trainer
Laura Coello Eertink is de auteur van het onderzoek “Inclusief beleid op de werkplek: Factoren die bijdragen aan (het creëren van) een inclusieve werkvloer” (april 2019) en oprichter van Stichting Inclusive Works; een stichting die zich, sinds 2011, inzet om een inclusiever maatschappij te bevorderen.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Hoe creëer je een inclusieve werkvloer?
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26139
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Hoe-creeer-je-een-inclusieve-werkvloer/26139 om je aan te melden