Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Gespreksvoering: motiveren zonder aansmeren

Workshop · 23 jan 2020, 14:30 - 16:30
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.10 plaatsen over.
#26152
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Gespreksvoering-motiveren-zonder-aansmeren/26152 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligers, coördinatoren en bestuursleden. Voor een ieder die sterker wil worden in zijn of haar communicatie om anderen in beweging te krijgen. Er is geen voorkennis vereist.

Inhoud
Als stichting of vereniging ben je meestal afhankelijk van de inzet van vrijwilligers. Het vinden van nieuwe vrijwilligers is voor veel organisaties een lastige opgave. En heb je ze eenmaal gevonden, hoe  zorg je er dan voor dat jouw vrijwilligers gemotiveerd blijven? In deze workshop leer je wat motiverend werkt in je gespreksstijl. Daarnaast krijg je handige tools die je direct kunt inzetten om een ander “in beweging” te krijgen. De workshop is gebaseerd op motiverende gespreksvoering.

in de workshop gaan we het volgende behandelen:

  • Wat drijft mensen om iets wel of niet te doen in hun gedrag?
  • Wat motiveert mensen van binnenuit?
  • Hoe communiceer je motiverend zonder te overtuigen? 
  • Zelf oefenen

Trainers
Amir en Harald werken al meer dan 10 jaar samen als coach en trainer voor grotere organisaties. Ook verrichten zij opdrachten via Interim2day (www.interim2day.nl). Zij houden zich bezig met gedrag en motivatie en wat er bij komt kijken om mensen te bewegen om te veranderen.

Hoe kom ik er?
Utrecht > Aanmeldingen voor workshops > VC Utrecht > Gespreksvoering: motiveren zonder aansmeren
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.10 plaatsen over.
#26152
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Gespreksvoering-motiveren-zonder-aansmeren/26152 om je aan te melden