Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

GEANNULEERD//ONLINE informatie Initiatievenfonds

Workshop · 2 jun 2020, 19:45 - 21:30
Online
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26074
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/GEANNULEERDONLINE-informatie-Initiatievenfonds/26074 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Er is geen bijeenkomst, maar persoonlijk geinformeerd worden door een van onze adviseurs Vrijwillige Inzet is wel mogelijk.

Doelgroep

Voor initiatiefnemers die zich (al dan niet in verband met corona) inzetten voor de buurt, voor de wijk of de stad Utrecht  

Is er nu onvoldoende belangstelling dan word je persoonlijk van informatie voorzien. 

Inhoud

Zet jij of jouw organisatie zich in voor de buurt, wijkbewoners of de stad Utrecht?

Maak dan gebruik van het Initiatievenfonds!

Het Initiatievenfonds is een fonds voor grote en kleine initiatieven in Utrecht. Bijvoorbeeld het opknappen van een pleintje, een activiteit in een buurthuis of een ontmoetingsplek voor jongeren. De Gemeente Utrecht wil met het Initiatievenfonds mensen aanmoedigen om zich vrijwillig in te zetten voor elkaar, de buurt, wijk of stad. Iedereen kan een aanvraag doen, personen en organisaties.

Je wordt geinformeerd en krijgt antwoord op vragen als:

Hoe doe ik een aanvraag?

Wat is ervoor nodig?

Hoe wordt mijn aanvraag beoordeeld?

Ook jullie eigen vragen kunnen aan de orde komen.

Het Initiatievenfonds is bedoeld om grote en kleine initiatieven in de stad Utrecht financieel te ondersteunen. De gemeente wil met het geven van een bijdrage meer mensen stimuleren om zich vrijwillig in te zetten voor elkaar, de buurt, de wijk of de stad Utrecht. Meer informatie vind je op de website van de gemeente Utrecht. 

Bij voldoende belangstelling faciliteren we een online bijeenkomst. Is er onvoldoende belangstelling dan word je persoonlijk van informatie voorzien. 

Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
·
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26074
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/GEANNULEERDONLINE-informatie-Initiatievenfonds/26074 om je aan te melden