Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

*GEANNULEERD* Do's & dont’s van werving van extra middelen bij particulieren, bedrijven en fondsen

Workshop · 13 nov 2019, 19:00 - 22:00
3514 AN, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25953
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/GEANNULEERD-Dos--donts-van-werving-van-extra-middelen-bij-particulieren-bedrijven-en-fondsen/25953 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Bestuurders en vrijwilligers van stichtingen en verenigingen en iedereen die zich bezighoudt of wil gaan houden met het verwerven van extra middelen via vermogensfondsen, loterijen, serviceclubs (zoals Rotary of Lions), donateurs of vrienden, sponsors, crowdfunding, wervende acties en evenementen en nalatenschappen. Deze training gaat niet in op subsidiemogelijkheden van overheden.

Inhoud
Als stichting of vereniging ben je vaak op zoek naar aanvullende financiering voor het uitvoeren van activiteiten. Het vinden van nieuwe financieringsbronnen is voor veel organisaties een lastige opgave.
Wat is kansrijk voor jouw organisatie, welke mogelijkheden zijn er en waar begin je? In deze introductieworkshop leer je er meer over. Er wordt ingegaan op:

  • Overzicht van mogelijke en voor jouw organisatie kansrijke wervingsgroepen: fondsen, particulieren en bedrijven.
  • ​Overzicht van wervingstechnieken en wanneer die geschikt zijn: crowdfunding, sponsoring, donateurs werven, wervend evenement organiseren, samenwerken met serviceclubs (zoals de Lions) etc.
  • Randvoorwaarden: wat moet je doen om de werving aan te pakken en ermee te kunnen starten?​

Na afloop van de workshop weet je welke kansen en mogelijkheden er voor jouw organisatie zijn om extra bijdragen te werven en hoe je je hierin verder kunt verdiepen of ermee aan de slag kunt gaan. De workshop is interactief; er is gelegenheid om vragen te stellen. 

Trainers
Sofie Bienert is adviseur, Roos Ticheler is junior adviseur bij Leenaers Verloop Van der Westen, een bureau met jarenlange ervaring in fondsenwerving en sponsoring voor zorg en welzijn, kunst en cultuur, onderwijs en andere organisaties die extra budget willen werven.  

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > *GEANNULEERD* Do's & dont’s van werving van extra middelen bij particulieren, bedrijven en fondsen
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25953
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/GEANNULEERD-Dos--donts-van-werving-van-extra-middelen-bij-particulieren-bedrijven-en-fondsen/25953 om je aan te melden