Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

GEANNULEERD // Ontspannen groepen begeleiden en toespreken

Workshop · 6 mei 2020, 14:00 - 16:30
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.8 plaatsen over.
#26103
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/GEANNULEERD--Ontspannen-groepen-begeleiden-en-toespreken/26103 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

*Deze workshop gaat vanwege de landelijke richtlijnen m.b.t. het Corona-virus niet door*

Doelgroep
Vrijwilligers die met groepen werken of groepen toespreken. 

Inhoud 
Wanneer je een groepsactiviteit begeleidt of een groep toespreekt, is het belangrijk om je aandacht te kunnen verdelen over de hele groep. In deze workshop ga je ervaren hoe je bij jezelf kunt blijven én de verbinding met anderen aan kunt gaan vanuit ontspanning. De focus ligt volledig op de relatie en aanwezigheid: Relational Presence.

We gaan aan de slag volgens de methodiek van Speaking Circles. Deze methodiek draait om aanwezig zijn en beschikbaar zijn voor elkaar. We beginnen met één-op-één oefeningen om onze aanwezigheid in het hier-en-nu en onze beschikbaarheid voor de ander te ervaren. Vervolgens gaan we een stap verder en maken we om beurten volledig de verbinding met de gehele groep om zo iedereen werkelijk te kunnen zien.

Aan het eind van de workshop heb je ervaren dat je ontspannen voor een groep kunt staan en spreken, zelfs als je onvoorbereid bent. Je bent in staat om Relational Presence in jezelf op te roepen en bij anderen te prikkelen waardoor er op een ontspannen manier een gesprek ontstaat met ruimte voor jezelf en de ander.

Trainer
Caroline Peet werkt als coach en trainer bij haar bedrijf Reflexie. Zij heeft opleidingen gevolgd in NLP, TA en Speaking Circles en heeft een 1e graads bevoegdheid Nederlands. Ook werkt zij op het ROC als docent Nederlands. 

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > GEANNULEERD // Ontspannen groepen begeleiden en toespreken
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.8 plaatsen over.
#26103
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/GEANNULEERD--Ontspannen-groepen-begeleiden-en-toespreken/26103 om je aan te melden