Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

GEANNULEERD // Inspiratiesessie - creatief werven met verhalen

Workshop · 2 apr 2020, 15:30 - 16:30
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#25970
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/GEANNULEERD--Inspiratiesessie---creatief-werven-met-verhalen/25970 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

*Deze workshop gaat vanwege de landelijke richtlijnen m.b.t. het Corona-virus niet door*

Doelgroep

Coördinatoren, bestuursleden en beleidsmaker die concreet bezig zijn met de vraag hoe ze nieuwe vrijwilligers kunnen werven en binden aan hun organisatie en het leuk vinden om op dit gebied op een luchtige, creatieve manier geprikkeld te worden. 

Inhoud
Vrijwilligers, dat kunnen van allerlei mensen zijn.  Een opa of oma, de buurman, een werkende moeder, een student. Al die verschillende mensen kiezen ook om verschillende redenen voor vrijwilligerswerk; het zoeken van nieuwe contacten, loopbaanontwikkeling of voor de lol, om er maar een paar te noemen.

Veel variatie en veranderlijkheid dus. Het vertellen van verhalen kan een leuke, nieuwe manier zijn om nieuwe vrijwilligers te werven of huidige vrijwilligers op nieuwe ideeën te brengen. Als voorbeeld kun je een kijkje nemen op de website www.vrijwilligerswerkietsvoorjou.info.

In deze inspiratiesessie gaan we praktisch aan de slag met verhalen uit jouw eigen organisatie. Verhalen worden opgegraven en opgeschreven met behulp van creative writing. Daarvoor hoef je zeker geen ervaren schrijver te zijn!

In deze sessie komt het volgende aan bod:

  • Motieven van vrijwilligers, het zijn er meer dan je denkt.
  • Werven met verhalen. Wat is nou een verhaal, wat is belangrijk?
  • Aan de slag met het schrijven van verhalen m.b.v. een creatieve schrijfoefening.
  • Hoe kun je die verhalen verder vormgeven en inzetten bij je werving?

Na afloop van de bijeenkomst heb je inzicht in wat verhalen kunnen betekenen voor het werven van vrijwilligers bij jouw organisatie. Je hoort verhalen van collega’s en wisselt van gedachten. Je gaat naar huis met een paar concrete tools en weet wat de volgende stap is die je op kunt gaan pakken.

Trainer
Ine van Emmerik is jurist, psycholoog en schrijver en werkt na jarenlange werkervaring in HRD in het bedrijfsleven in haar eigen bedrijf Extravaleren. Zij ondersteunt mensen en organisaties bij veranderingen met advies, projectmanagement en coaching. Zij stimuleert dat de bijvangst, wat je al veranderende leert, geoogst wordt. Zij is bestuurslid van Dwarsverband en bij KNHM is zij vrijwillig adviseur van burgerinitiatieven. Zij schreef o.a. Leren zonder vangnet.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > GEANNULEERD // Inspiratiesessie - creatief werven met verhalen
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#25970
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/GEANNULEERD--Inspiratiesessie---creatief-werven-met-verhalen/25970 om je aan te melden