Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte ...

Deel

Fysiek bijwonen lezing | Eenzaamheid onder jongeren - dr. Gerine Lodder

Workshop · 16 nov 2020, 19:00 - 21:30
Boothstraat 7, 3512 BT Utrecht, Nederland
Aanmeldingen gesloten.
#28765
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Fysiek-bijwonen-lezing--Eenzaamheid-onder-jongeren---dr-Gerine-Lodder/28765 om je aan te melden
SamenvattingBij eenzaamheid denken we snel aan ouderen, maar ook veel jongeren kampen met eenzaamheid. In deze lezing wordt ingezoomd op eenzaamheid bij jongeren.
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep

Alle inwoners van Utrecht, inclusief vrijwilligers, medewerkers en ondernemers die in Utrecht actief zijn.


Inhoud

Bij eenzaamheid denken we snel aan ouderen, maar ook veel jongeren kampen met eenzaamheid. In deze lezing gaat Gerine Lodder in op vraagstukken over eenzaamheid bij jongeren. Is eenzaamheid onder jongeren eigenlijk wel een probleem, of hoort het bij het leven? Wat zijn veelvoorkomende oorzaken voor eenzaamheid bij jongeren? Hoe zit het met sociale media? Wat kunnen we doen om eenzaamheid bij jongeren aan te pakken? Op deze en vele andere vragen zal tijdens de lezing antwoord gegeven worden.


Spreker

Dr. Gerine Lodder is universitair docent aan Tilburg University. Haar onderzoek is gericht op sociale gezondheid, met speciale aandacht voor eenzaamheid bij jongeren. De lezing zal worden geopend door wethouder Maarten van Ooijen.


Programma

19.00 uur - zaal open voor kop koffie en thee

19.30 uur - opening lezing door wethouder Maarten van Ooijen

19.35 uur - start lezing

20.15 uur - einde lezing en vragen uit publiek

20.45 uur - afsluitende borrel

21.30 uur - einde


De lezing vindt plaats bij De Zalen van Zeven, locatie Boothstraat. De richtlijnen vanuit het RIVM worden deze avond uiteraard gevolgd.


Initiatiefnemers

Deze lezing wordt door VC Utrecht in samenwerking met Gemeente Utrecht en Netwerk Informele Zorg Utrecht (NIZU) in het kader van Utrechtse aanpak tegen eenzaamheid gratis aangeboden.


NOOT

Via deze pagina kun je je aanmelden om de lezing fysiek bij te wonen. Daarnaast is het ook mogelijk om de lezing online te volgen. Heb je hier interesse in, meld je dan s.v.p. aan via de andere aanmeldpagina (te vinden op de overzichtspagina van alle workshops). Mocht het vanwege de corona-ontwikkelingen t.z.t. niet mogelijk zijn om de lezing fysiek bij te wonen en enkel online te volgen, brengen we je hiervan tijdig op de hoogte.

Hoe kom ik er?Voor meer informatie over de locatie zie: https://dezalenvanzeven.nl/route-boothstraat/
Utrecht > Aanmeldingen voor workshops > VC Utrecht > Fysiek bijwonen lezing | Eenzaamheid onder jongeren - dr. Gerine Lodder
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
·
Aanmeldingen gesloten.
#28765
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Fysiek-bijwonen-lezing--Eenzaamheid-onder-jongeren---dr-Gerine-Lodder/28765 om je aan te melden