Skip Sidebar
VC Utrecht

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte ...

Deel

Fototentoonstelling ‘Hart voor mijn buurt’

Event · 28 jun 2018, 12:00 - 16:00
3514 AN, Utrecht, Utrecht, Netherlands
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze event .
Deel event
#26504
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Fototentoonstelling-Hart-voor-mijn-buurt/26504 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

Vanaf 28 mei is de fototentoonstelling ‘Hart voor mijn buurt’ te zien in de vacaturebank van de VC Utrecht (tijdens de openingstijden ma t/m do van 12.00 tot 16.00 uur).

Het project
Onveiligheid in de buurt, angst voor elkaar, ongemotiveerde jongeren? De studenten van het ROC Midden Nederland rekenen af met deze vooroordelen. Afgelopen maanden trokken vijftig jongeren de verschillende buurten van Utrecht in. Zij belden aan, interviewden bewoners en gingen op zoek naar Utrechters die zich vrijwillig inzetten voor hun buurt en hun buren. Zij vonden hartverwarmende verhalen en ontmoetten vele mensen die zorgen voor geluk in hun buurt.

Bijzondere ontmoetingen
Het project ‘Hart voor mijn Buurt’ is ontstaan in samenwerking met de gemeente Utrecht. In het project komen MBO-jongeren in contact met andere culturen en generaties, met mensen die te maken hebben met eenzaamheid, werkloosheid, onveiligheid en schulden én met mensen die iets doen voor anderen. De meest bijzondere ontmoetingen zijn door Turning Point samen met de jongeren vastgelegd in deze inspirerende fotoreportage.

De tentoonstelling is tot en met 28 juni bij ons te zien en gaat daarna verder op reis door Utrecht.

Hoe kom ik er?

Utrecht > events > VC Utrecht > Fototentoonstelling ‘Hart voor mijn buurt’

Over VC Utrecht

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 12 parttime medewerkers, circa 12 vrijwilligers en een RvT.
U kunt zich helaas niet langer registreren voor deze event .
Deel event

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)