Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Een succesvolle fondsaanvraag schrijven; hoe doe je dat?

Workshop · 2 okt 2019, 14:00 - 16:30
Bahrain
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25951
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Een-succesvolle-fondsaanvraag-schrijven-hoe-doe-je-dat/25951 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligers, medewerkers en bestuursleden van (kleinere) maatschappelijke organisaties met een rechtsvorm uit de provincie Utrecht, die betrokken zijn bij het schrijven van fondsaanvragen. Er is geen voorkennis vereist.

Inhoud
Als stichting of vereniging heb je vaak te maken met externe gelden. Om die gelden toegezegd te krijgen, dien je in de meeste gevallen een fondsaanvraag te schrijven. Hoe doe je dat? En wat komt er zoal bij een aanvraag kijken? Veel meer dan je denkt. Een goede voorbereiding en het schrijven van een pakkende aanvraag zorgt dat de kans op een toezegging veel groter wordt. 

Voor het schrijven van een goede fondsaanvraag (en een succesvolle uitvoering van je project) kun je de volgende zeven stappen hanteren:

  1. Een breed gedragen projectidee ontwikkelen
  2. Maatschappelijke meerwaarde voor je stakeholders creëren
  3. Een wervend projectplan schrijven
  4. Je project financieren
  5. Het effect van je project meten
  6. Publieke aandacht voor je project genereren
  7. Het verduurzamen van je project (verdienmodel)

Deze workshop is een ‘proeverij’ waarin  stap 1 t/m 4 wordt behandeld. Daarbij wordt bij stap 1 en 2 volledig stilgestaan. Bij stap 3 wordt ingegaan op de structuur van het plan (en niet op het onderdeel ‘overtuigend schrijven’). Bij stap 4 wordt stilgestaan bij de financiering middels fondsenwerving (en niet bij andere financieringsvormen). 

Trainer
De workshop wordt in samenwerking met het K.F. Hein Fonds aangeboden. De workshop wordt verzorgd door Senna Bouteba, eigenaar van Blooming Projects. Senna heeft jarenlang als adviseur en beoordelaar bij verschillende fondsen gewerkt. Vanuit haar eigen bedrijf Blooming Projects helpt zij initiatiefnemers met het schrijven van pakkende project- en subsidieaanvragen. 

De workshop vindt plaats bij K.F. Hein Fonds. Aanmelden voor deze gratis workshop kan tot 25 september.

Speciaal aanbod in navolging van deze workshop - verdiepende training à 4 dagdelen: 

Verdiepende training (4 dagdelen, inclusief 1 op 1 coaching): Succesvolle fondsaanvraag schrijven --> https://www.vcutrecht.nl/workshop/30-10-2019/verdiepende-training-4-dagdelen-inclusief-1-op-1-coaching-succesvolle

Noot: Voor deelname aan deze verdiepende training is het niet noodzakelijk om ook bovenstaande training 'Een succesvolle fondsaanvraag schrijven: hoe doe je dat?' te volgen, en vice versa. Het mág natuurlijk wel! 

Hoe kom ik er?
Bahrain > Aanmeldingen voor workshops > VC Utrecht > Een succesvolle fondsaanvraag schrijven; hoe doe je dat?
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25951
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Een-succesvolle-fondsaanvraag-schrijven-hoe-doe-je-dat/25951 om je aan te melden