Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Diversiteit in de praktijk: zo doe je dat!

Workshop · 8 okt 2018, 19:30 - 22:00
3514 AN, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#25960
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Diversiteit-in-de-praktijk-zo-doe-je-dat/25960 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Iedereen die meer wil weten over effectief communiceren met mensen uit een andere cultuur. 

Inhoud
Hoe je over dingen denkt en op welke manier je iets doet, is voor jou vanzelfsprekend. Veel dingen, van de manier waarop je niest tot hoe je elkaar begroet, zijn echter cultuurbepaald.
Vaak worden we ons pas bewust van deze verschillen wanneer we in contact komen met mensen uit andere culturen.
Als je je niet bewust bent van de invloed van culturele verschillen, kun je tegen veel communicatieproblemen aanlopen in het contact met mensen uit een andere cultuur.  

Met de juiste handvatten en tips kun je deze misverstanden voorkomen. De vraag is alleen, hoe je op een goede manier communiceert met mensen uit een ander cultuur. En waar trek je de grens in het aanpassen aan en accepteren van de ander?

In deze workshop leer je in drie stappen om effectief te communiceren met mensen uit welke cultuur dan ook. Het geleerde passen we gelijk toe door te oefenen met (zelf meegebrachte) casussen uit de praktijk.

Na het volgen van de cursus heb je de juiste tools in handen om effectief te communiceren met mensen uit een andere cultuur. Je hebt inzicht gekregen in de verschillen tussen jou en de ander en weet hoe je met deze verschillen omgaat. Je weet in welke situatie je je aanpast en in welke situatie je een grens trekt. Dit maakt dat jij in elke situatie weet hoe je op een goede manier met verschillen tussen jou en de ander omgaat.  

Trainer
Frederike Lijffijt is sociaal psycholoog en heeft veel kennis van communicatie. Ze was onder andere docent-trainer Professionele Gespreksvaardigheden aan de Universiteit Utrecht en heeft meegewerkt aan het boek ‘Effectieve interculturele communicatie’.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Diversiteit in de praktijk: zo doe je dat!
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#25960
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Diversiteit-in-de-praktijk-zo-doe-je-dat/25960 om je aan te melden