Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

De veilige vrijwilliger

Workshop · 18 nov 2015, 19:30 - 21:00
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#25993
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/De-veilige-vrijwilliger/25993 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

aanbod: De Wilg

Tijdens je werk als vrijwilliger zet je in op een positieve sfeer, waarin iedereen, inclusief jezelf, een leuke tijd heeft. Maar soms kom je in een situatie, waarin die positieve sfeer niet vanzelfsprekend is. Soms gaat het in contact met anderen over (on)veiligheid zonder dat je kunt benoemen wat er speelt. Over die situaties gaat deze training. 

Tijdens deze training gaan we in op veiligheid voor jezelf en de kwetsbare mensen met wie je werkt. De nadruk ligt op bejegening, communicatie en grenzen. is een vervolg op de basistraining over licht verstandelijke beperking, psychische kwetsbaarheid en autisme. Samen onderzoeken we wat je tegen kunt komen tijdens je werkzaamheden als vrijwilliger en bespreken we praktijksituaties.  

Zafanja Hartog is psycholoog. Zij werkte in de zorg, als begeleider in de psychiatrie en niet-aangeboren hersenletsel, in de revalidatie, als voorlichter voor het Fonds Psychische Gezondheid en de Hersenstichting en als kenniswerker en gedragsdeskundige in de gehandicaptenzorg.  

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > De veilige vrijwilliger
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#25993
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/De-veilige-vrijwilliger/25993 om je aan te melden