Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Creatieve online werksessie - digitale content maken voor het werven van vrijwilligers

Workshop · 10 jun 2020, 15:00 - 16:30
Achter Weg, 29303 Bergen, Germany
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25969
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Creatieve-online-werksessie---digitale-content-maken-voor-het-werven-van-vrijwilligers/25969 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
(Communicatie)medewerkers, coördinatoren, bestuursleden en vrijwilligers van Utrechtse maatschappelijke organisaties die zich bezig houden met de werving van vrijwilligers.

Inhoud
Vrijwilligers doen ontzettend waardevol werk in Utrecht. Vrijwilligerswerk is er in allerlei soorten en maten en voor iedereen is een plek in zijn of haar leven om vrijwilligerswerk te doen. Op een creatieve, persoonlijke en actieve wijze genereren we aandacht voor vrijwilligerswerk in de stad via de wervingscampagna: Vrijwilligerswerk, iets voor jou!. De Utrechter wordt door deze campagne geprikkeld om nieuwe stappen te zetten, bij te dragen, zich te ontwikkelen en anderen te inspireren. Iets voor jezelf, iets voor een ander, iets voor de stad. Oftewel: Vrijwilligerswerk, iets voor jou! Deze stadscampagne wordt gecoördineerd door Vrijwilligerscentrale Utrecht (VC Utrecht) en ondersteund door diverse partners in de stad.

Op www.vrijwilligerswerkietsvoorjou.nl staat een toolkit voor vrijwilligersorganisaties met daarin allerlei mooie digitale materialen waarmee je aan de slag kunt met het werven van vrijwilligers. De materialen zijn ontwikkeld in de huisstijl van de campagne, met daarbinnen ruimte voor een eigen logo en beeldmateriaal.

In deze online workshop helpen we je nog verder op weg en ga je zelf aan de slag met deze toolkit, zodat je aan het eind diverse digitale content hebt, waarmee je vrijwilligers kunt werven voor jouw organisatie! Daarbij valt te denken aan de afbeelding hierboven.

In deze workshop:

  • Leer je over de boodschap en toon van de campagne met de basisprincipes van het design.
  • Maak je kennis met de designtool Canva en weet je hoe je deze kunt gebruiken.
  • Creëer je op creatieve en effectieve wijze visuele content om de boodschap van jouw organisatie over te brengen.

Trainer
Paul van de Kant van Studio Moan heeft de campagnestijl ontworpen. Hij zal deze sessie leiden. Voor meer informatie over Moan: www.studiomoan.nl 

BELANGRIJK: ter voorbereiding

  • Maak een account aan op www.canva.com (gratis).
  • Zorg voor een aantal digitale foto’s (of ander materiaal, zoals afbeeldingen of logo’s van je organisatie) die je kunt bewerken.
  • Bekijk alvast de pagina www.vrijwilligerswerkietsvoorjou.nl en download de toolkit.

Instructies voor online deelname 
Voorafgaand aan deze online workshop ontvang je vanuit VC Utrecht instructies hoe je in de online-omgeving voor deze workshop komt. Dit zal één of enkele dagen voor de workshop zijn en deze ontvang je op het mailadres dat je bij aanmelding opgeeft. Houd deze -inclusief je spambox- daarvoor dus goed in de gaten.

Hoe kom ik er?
Bergen > workshops > VC Utrecht > Creatieve online werksessie - digitale content maken voor het werven van vrijwilligers
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.20 plaatsen over.
#25969
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Creatieve-online-werksessie---digitale-content-maken-voor-het-werven-van-vrijwilligers/25969 om je aan te melden