Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Coördinatorentraining

Workshop · 15 nov 2018, 09:30 - 12:30
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26160
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Coordinatorentraining/26160 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Vrijwilligerscoördinatoren

Let op: deze training bestaat uit twee delen. Als je je inschrijft word je op beide ochtenden verwacht! Ook krijg je een voorbereidings- en verdiepende opdracht. Mocht je een van beide ochtenden niet kunnen, dan kun je helaas niet deelnemen aan deze training.
Data: donderdag 15 november en donderdag 13 december 2018, beide ochtenden van 9.30 tot 12.30 uur. 

Inhoud
Hoe begeleid je vrijwilligers? Hoe stuur je vrijwilligers aan als coördinator? Als je vrijwilligers coördineert heb je geen hiërarchische positie en toch wil je hen op een effectieve manier begeleiden en aansturen. Hoe doe je dat?

In deze training gaan we in op alle aspecten van het aansturen en begeleiden van vrijwilligers. Wat doe je als coördinator om geschikte vrijwilligers te werven? Hoe begeleid je iemand die niet goed functioneert? Op welke manier stimuleer je dat vrijwilligers goed samenwerken? We gaan veel oefenen met het begeleiden van vrijwilligers en je krijgt feedback en praktische tips. 

We behandelen de volgende thema’s:

  • Visie op vrijwilligersbeleid in relatie tot visie/ missie van jouw organisatie.
  • Coördineren van vrijwilligers aan de hand van 5x B van Vrijwilligersmanagement: binnenhalen, begeleiden, behouden, belonen en beëindigen.
  • Hoe werf en selecteer je vrijwilligers?
  • Op welke manier begeleid je vrijwilligers?
  • Hoe motiveer je vrijwilligers om zich langere tijd aan een organisatie te verbinden?
  • Hoe zorg je voor erkenning, waardering en beloning van vrijwilligers?
  • Wanneer en hoe beëindig je een vrijwilligerscontract?

Tijdens de training zal er geoefend worden met effectief gespreksvoering; feedback geven en ontvangen, luisteren, samenvatten en doorvragen.

Na deze training kun je antwoord geven op bovenstaande vragen en je kennis ook in de praktijk toepassen. Je weet hoe je vrijwilligers begeleidt en motiveert en leert veel over gespreksvoering. 

Trainers
Sylvia Woldijk is vaardigheidstrainer, coach en HR-adviseur en werkt als trainster bij U-Centraal. Ze geeft daar onder andere de trainingen assertiviteit, sociale en sollicitatievaardigheden. Hülya Karahisarli is adviseur vrijwillige inzet bij VC Utrecht en heeft veel ervaring met vrijwilligersbeleid.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Coördinatorentraining
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26160
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Coordinatorentraining/26160 om je aan te melden