Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Betekenisvol vergaderen

Workshop · 5 sep 2019, 19:00 - 21:30
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#25933
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Betekenisvol-vergaderen/25933 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Bestuurders, vrijwilligers en coördinatoren die regelmatig vergaderen.

Inhoud
Heb je ook wel eens zo’n vergaderervaring: je zit met je groep aan tafel, er zijn allerlei ideeën, maar er komt eigenlijk niet veel terecht van de uitvoering. Hoe kom je uit die impasse?

In deze workshop gaan we onder meer in op de structuur van een vergadering, het verbinden van mensen, betrokkenheid, eigenaarschap en planning. Dat doen we aan de hand van de ervaringen van Dineke Oudijk, die gedurende haar ‘vergaderloopbaan' de meest uiteenlopende vergadersituaties heeft meegemaakt. Ze heeft aan ongeveer 6.000 vergaderingen deelgenomen, waarvan ze er ongeveer 600 heeft voorgezeten.

Door deze jarenlange ervaring en met de nodige zelfkennis heeft zij een persoonlijke manier van vergader-voorzitten ontwikkeld. Hiermee verbindt zij de deelnemers als teamleden en lukt het haar om gezamenlijk acties te formuleren in een overleg. De meeste gemaakte actie-afspraken worden ook daadwerkelijk uitgevoerd door de actiehouder.

Hoe ze dat doet? Ervaar het zelf in deze workshop!

Trainer
Dineke Oudijk werkt en woont in Leidsche Rijn en is daar sinds zes jaar ook actief als vrijwilliger en ‘verbinder’. Verbinden doet zij sinds oktober ook met haar ZZP-initiatief verbindingsarchitect.eu. Dineke's manier van werken is gebaseerd op een combinatie van inhoudelijke kennis en vergaderervaring. Zo maakt zij maatwerk van elke vergadering.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Betekenisvol vergaderen
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#25933
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Betekenisvol-vergaderen/25933 om je aan te melden