Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Bestuursvoorzitter

Vacature · 2–4 uur/week
Bemuurde Weerd Oostzijde 3, 3514 AN Utrecht, Nederland
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#23858
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Bestuursvoorzitter/23858 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Wegens het reglementair aftreden van de huidige voorzitter zoeken wij een voorzitter. 

De Stichting Vrijwilligerscentrale Utrecht bestaat sinds 1986 en is gehuisvest in het centrum van Utrecht. Er werken ca 13 (parttime) medewerkers en ca 20 vrijwilligers. De Vrijwilligerscentrale wordt substantieel gesubsidieerd door de gemeente Utrecht. 

Inhoud functie 
Het bestuur van de Vrijwilligerscentrale Utrecht bestaat momenteel uit vijf leden. Taken van het bestuur zijn: uitzetten van strategisch beleid, besluitvorming over begroting en jaarplannen, toezicht op de organisatie, stimuleren van de positie en rol van de centrale in de Utrechtse samenleving. 

De fase waarin de Vrijwilligerscentrale op dit moment verkeert vraagt om een voorzitter die voldoende aandacht en tijd kan besteden aan de organisatie. Naar verwachting zal dit het komende jaar 8-16 uur per maand vergen. De voorzitter zal - samen met bestuur en organisatie - voortbouwen aan het proces naar een ondernemende flexibele en op de Utrechtse samenleving gerichte centrale. 

Gezien de gewenste complementariteit van het bestuur zoeken we iemand die relevante kennis heeft van gemeentelijk beleid en een netwerk in Utrecht of omgeving. Vanwege de samenstelling van het bestuur wordt de voorkeur gegeven aan een man. 

Functie-eisen 

  • Beleidsmatig, strategisch en bedrijfsmatig inzicht 
  • Maatschappelijke betrokkenheid 
  • Ervaring in een toezichthoudende bestuurlijke functie en gevoel voor bestuurlijke verhoudingen 
  • Begrip voor de dynamiek van beroepskrachten in de vrijwilligerssector 
  • Een relevant netwerk voor de Vrijwilligerscentrale 
  • In staat als teamplayer in het bestuur te functioneren 
  • Bereidheid om de gevraagde tijd en energie te investeren 

Interesse?

Reageer op deze vacature via onderstaande button en ontvang van ons de volledige vacature in pdf, inclusief meer informatie over de procedure. 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Deze vacature is verlopen
#23858
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Bestuursvoorzitter/23858 om je aan te melden