Skip Navigation

VC Utrecht

Vrijwilligerscentrale

Over ons

VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte...

Deel

Basiscursus EHBO

Workshop · 7 mrt 2018, 19:30 - 21:30
3514 AN, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.16 plaatsen over.
#26136
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Basiscursus-EHBO/26136 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Doelgroep
Utrechtse vrijwilligers

Inhoud
Wel eens een ongeval meegemaakt en geen idee gehad wat je moest doen? Ook tijdens je vrijwilligerswerk zit een ongeluk in een klein hoekje en is het belangrijk om te weten hoe je moet handelen in zo'n geval. Je krijgt in deze workshop meer informatie en handige tips over wat je, als niet-EHBO’er, toch kunt betekenen bij ongevallen. 
Belangrijk: dit is géén officiële EHBO-cursus, je mag jezelf dus nadien ook geen EHBO’er noemen of zomaar EHBO verlenen.

De onderwerpen:
- Basisinformatie over EHBO
- Wat zijn de meest voorkomende ongevallen?
- Voorbeelden/vragen uit de praktijk
- Hoe kan je als niet officieel hulpverlener toch hulp bieden?

Over ons
'Het Medisch Dames Dispuut Najade' is een dispuut uit Utrecht, bestaande uit zowel afgestudeerde artsen als geneeskundestudenten. Regelmatig zijn er activiteiten waarbij de artsen en studenten samenkomen om zo gebruik te maken van elkaars kennis en netwerk. 

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > VC Utrecht > Basiscursus EHBO
Over VC Utrecht
VC Utrecht staat midden in de stad: letterlijk en figuurlijk! Vanuit ons pand aan de Bemuurde Weerd OZ stimuleren en verbinden we het Utrechtse vrijwilligerswerk, onder meer met onze goed bezochte digitale vacaturebank, projecten als Nieuwe Utrechters en evenementen als de Beursvloer. We waarderen vrijwilligers onder andere met de Vrijwilligers Trofee en de Waarderingsmaand. Vrijwilligers en organisaties kunnen bij ons terecht voor gratis workshops en advies (op maat).

We realiseren nieuwe samenwerkingen rond maatschappelijke vraagstukken en andere manieren waarop oude en nieuwe inwoners van de stad zich vrijwillig willen inzetten voor elkaar.

Wij zijn met 15 parttime medewerkers, circa 25 vrijwilligers en een RvT.
Dit is een verleden workshop.16 plaatsen over.
#26136
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/VCUtrecht/activiteiten/Basiscursus-EHBO/26136 om je aan te melden