Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend,...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Online Dialoogbegeleider

Vacature · 3–6 uur/week
Maliebaan 45, 3581 CD Utrecht, Netherlands
Onderwijs
#24496
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Online-Dialoogbegeleider/24496 om je aan te melden
SamenvattingHou je van een verdiepend en constructief gesprek? Vind je het leuk om mensen die elkaar niet kennen online met elkaar in gesprek te brengen?
Uitgebreide omschrijving

Utrecht in Dialoog stimuleert betekenisvolle gesprekken tussen Utrechts met verschillende achtergronden, over voor hen belangrijke thema's. Een dialoog respecteert verschillen, leidt tot nieuwe, verrijkende inzichten en verbondenheid in de stad. Wil je hieraan bijdragen door zelf een gesprek te begeleiden?

Wil je een dialoogtafel (leren) begeleiden? 

Je leert een dialoog begeleiden door eerst deel te nemen aan verschillende dialoogtafels, vervolgens een Dialoogtraining te volgen en veel te oefenen in het begeleiden van een dialoog. Heb je interesse? Kom langs bij het Dialooghuis Maliebaan 45 op elke eerste woensdag of kies een van de dialogen op onze website en doe mee aan een dialoog.

Dialoogtraining

Nadat je hebt deelgenomen aan verschillende dialoogbijeenkomsten volg je een training dialoog begeleiden. Daar leer je een dialoog begeleiden volgens de dialoogmethodiek van Nederland in Dialoog. De aanpak is gebaseerd op Appreciative Inquiry en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen, welke stappen kun jij nemen?

Hoeveel tijd kost dat?

Eén dialoog duurt over het algemeen ongeveer 2 uur, we verwachten dat de begeleider ruim van te voren (30 minuten) aanwezig is om de deelnemers te ontvangen en daarna nog aanwezig blijft om na te praten met de deelnemers (30 minuten). Een dialoogbegleiden kost dus al snel 3 uur per dialoog.

Hoe vaak wordt ik verwacht?

Van een dialoog begeleiders verwachten we dat je bereid bent om zo'n 6 x per jaar een dialoog te begeleiden, deelneemt aan het Dialooghuis en minstens een keer per jaar een training of workshop volgt

Heb je interesse? Sluit je aan bij een van onze dialogen in de stad, of neem contact op.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen en organisaties in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten. Zij wil door dialoog mensen met elkaar in een inspirerend, betekenisvol gesprek brengen.

Dialoog verbindt, verrijkt en versterkt mensen,organisaties en de samenleving. Door in kleine groepen aan dialoogtafels ervaringen, ideeën en dromen uit te wisselen, ontstaat er ruimte voor nieuwe inzichten en het benoemen van persoonlijke actie. De uiteenlopende achtergronden van de deelnemers draagt bij aan het vergroten van inzicht en vormt de basis voor prettig samen leven, wonen, werken en zijn.

Wat doet Utrecht in Dialoog?

Utrecht in Dialoog organiseert sinds 2008 ieder jaar de Week van de Dialoog. Sinds 2014 ook de Pietendialoog en dialogen in organisaties. Sinds 2015 faciliteert Utrecht in Dialoog ook door het jaar heen dialogen rond actuele thema’s. Onder meer naar aanleiding van de aanslagen in Parijs van 7 januari (o.a. Charlie Hebdo) en 13 november 2015. Sinds 2016 worden het hele jaar door dialogen georganiseerd. Ieder jaar staat een ander thema centraal. Het thema in 2020 is Erbij Horen.

De kernactiviteiten van Utrecht in Dialoog zijn:
– het trainen, begeleiden en bemiddelen in dialoogbegeleiders om een goede dialoog mogelijk te maken;
– het samen met partners organiseren en faciliteren van dialoogtafels en dialoogbijeenkomsten;
– bekendheid geven aan dialoogactiviteiten, en dialoogervaringen zodat meer mensen de dialoog gaan waarderen en toepassen

Stichting en leerwerkplaats

Utrecht in Dialoog is sinds 2017 een zelfstandige Stichting met ANBI-status, gevestigd op Maliebaan 45. Aan Utrecht in Dialoog is een pool van dialoogbegeleiders verbonden die op Maliebaan45 worden getraind. Sinds 2017 heeft Utrecht in Dialoog een leerwerkplaats bij De Alchemist. Hier werken (vrijwillige) medewerkers, stagiaires, werkzoekenden, reintegreerders, pensionadas, studenten met partners aan het organiseren van dialoogtafels, trainingen en workshops.

Dialoog bevorderen

Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen. Om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en radicalisering in de samenleving tegen te gaan. Het hele jaar door in aansluiting op actuele thema’s. In samenwerking met bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers.
·
#24496
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/Online-Dialoogbegeleider/24496 om je aan te melden