Skip Navigation
Over ons

Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar ...

Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Online Dialoogbegeleider

3–6 uur/week
Maliebaan 45, 3581 CD Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Cultuur & KunstMilieu & DuurzaamheidSport & RecreatieGezondheid & WelzijnCommunity & familieDierenwelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
#24496
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/24496 om je aan te melden
SamenvattingHou je van een verdiepend en constructief gesprek? Vind je het leuk om mensen die elkaar niet kennen online met elkaar in gesprek te brengen?
Uitgebreide omschrijving

Utrecht in Dialoog stimuleert betekenisvolle gesprekken tussen Utrechts met verschillende achtergronden, over voor hen belangrijke thema's. Een dialoog respecteert verschillen, leidt tot nieuwe, verrijkende inzichten en verbondenheid in de stad. Wil je hieraan bijdragen door zelf een gesprek te begeleiden?

Wil je een dialoogtafel (leren) begeleiden? 

Je leert een dialoog begeleiden door eerst deel te nemen aan verschillende dialoogtafels, vervolgens een Dialoogtraining te volgen en veel te oefenen in het begeleiden van een dialoog. Heb je interesse? Kom langs bij het Dialooghuis Maliebaan 45 op elke eerste woensdag of kies een van de dialogen op onze website en doe mee aan een dialoog.

Dialoogtraining

Nadat je hebt deelgenomen aan verschillende dialoogbijeenkomsten volg je een training dialoog begeleiden. Daar leer je een dialoog begeleiden volgens de dialoogmethodiek van Nederland in Dialoog. De aanpak is gebaseerd op Appreciative Inquiry en kent de volgende fasen: kennismaken, ervaringen uitwisselen, dromen delen, welke stappen kun jij nemen?

Hoeveel tijd kost dat?

Eén dialoog duurt over het algemeen ongeveer 2 uur, we verwachten dat de begeleider ruim van te voren (30 minuten) aanwezig is om de deelnemers te ontvangen en daarna nog aanwezig blijft om na te praten met de deelnemers (30 minuten). Een dialoogbegleiden kost dus al snel 3 uur per dialoog.

Hoe vaak wordt ik verwacht?

Van een dialoog begeleiders verwachten we dat je bereid bent om zo'n 6 x per jaar een dialoog te begeleiden, deelneemt aan het Dialooghuis en minstens een keer per jaar een training of workshop volgt

Heb je interesse? Sluit je aan bij een van onze dialogen in de stad, of neem contact op.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Utrecht in Dialoog
Utrecht in Dialoog brengt stadgenoten met elkaar in gesprek die elkaar niet vanzelf tegenkomen. Utrechters van alle leeftijden en achtergronden ontmoeten elkaar, delen hun verhalen en luisteren naar elkaar. Een dialoog is een open gesprek over ervaringen, dromen en mogelijkheden dat bijdraagt tot onderling begrip, verbondenheid en inzicht. Utrecht in Dialoog wil de dialoog bevorderen om mensen bij elkaar te brengen, groepen te verbinden en discriminatie, segregatie en eenzaamheid in de samenleving tegen te gaan. Utrecht in Dialoog is een initiatief van mensen, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en sociaal ondernemers in Utrecht die de dialoog een warm hart toedragen en zich hier voor inzetten.
·
#24496
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-in-Dialoog/activiteiten/24496 om je aan te melden