Skip Navigation
Over ons

Utrecht Dominators is dé American Football Club van Utrecht en omstreken. We bieden zowel Tackle Football als Flag Football aan voor jong en oud. Onze teams doen mee in de nationale competitie...

Sport & RecreatieCommunity & familieKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Voorzitter bij Utrecht Dominators

Vacature · 2–4 uur/week
Manitobadreef 4, 3565 CH Utrecht, Netherlands
Bestuur
#25670
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-Dominators/activiteiten/Voorzitter-bij-Utrecht-Dominators/25670 om je aan te melden
SamenvattingMooie functie in een interessante periode waarin je veel impact kunt genereren en echt iets moois kan neerzetten voor de toekomst. Iets voor jou?
Uitgebreide omschrijving

Na ruim 11 jaar in functie neemt de huidige voorzitter afscheid. Hierdoor zijn wij per 1 september 2020 op zoek naar een opvolger. Met de groei van de verenging, de veranderende maatschappij en sportbeleving zoeken wij voor deze vacature een ervaren (sport)bestuurder met een zakelijke achtergrond. De voorzitter krijgt als taak de vereniging vanuit de solide basis samen met het bestuur op zowel sportief als organisatorisch verder te professionaliseren en laten doorgroeien. 

Profiel

Met de groei van de verenging, de veranderende maatschappij en sportbeleving zoeken wij voor deze vacature een ervaren (sport)bestuurder met een zakelijke achtergrond die de vereniging vanuit de solide basis samen met het bestuur op zowel sportief als organisatorisch wil professionaliseren en verder laten groeien.

De voorzitter is eindverantwoordelijk voor het totale beleid en de verbinder van het bestuur en externe partijen. Daarnaast vertegenwoordigt de voorzitter de belangen bij de Bondsvergaderingen van de AFBN (American Football Bond Nederland). De voorzitter is lid van het (dagelijks) bestuur. Het gaat om een aanstelling voor een termijn van 3 jaar.

Belangrijkste taken

 • Leiding geven aan het bestuur en bestuursvergaderingen.
 • Het behartigen van de belangen richting gemeente en overige externe partijen.
 • Zorgen voor de navolging en de opvolging van de statuten, het huishoudelijke reglement en de besluiten van het bestuur en alle andere regels en bepalingen.
 • Zorgen voor de beleidsvisie op lange en korte termijn.

Je brengt mee

 • Organiserend en coördinerend vermogen.
 • Bestuurlijk vermogen (ervaring als voorzitter is een pre).
 • Duidelijke visie op de vereniging van de toekomst.
 • Gevoel voor werken met vrijwilligers en in een door vrijwilligers gedragen organisatie.
 • Netwerk in de gemeentelijke omgevingen en bedrijfsleven is een pré.
 • Vermogen om samenwerkingen op te bouwen.

Tijdsbesteding

Afhankelijk van de periode in het seizoen minimaal enkele uren per week;

 • Formeel 8 x per jaar bestuursvergaderingen
 • Formeel 2 x per jaar Algemene Leden Vergadering
 • Formeel bezoek vergaderingen AFBN, (ca. 4 keer per jaar)
 • Informeel naar eigen invulling tot enkele uren per week voor informele contacten

Code Goed Sportbestuur

Utrecht Dominators opereert binnen de kaders van de Code Goed Sportbestuur die je als bestuurder qua inhoud en visie onderschrijft. Het betreft een onbezoldigde functie, waarbij eventueel alleen gemaakte reis- en onkosten conform gemaakte afspraken worden vergoed.

Reageren

Wil je een bijdrage leveren aan de verdere ontwikkeling van de Utrecht Dominators op sportief en organisatorisch gebied stuur dan voor 1 augustus jouw motivatie met Curriculum Vitae

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Over Utrecht Dominators
Utrecht Dominators is dé American Football Club van Utrecht en omstreken. We bieden zowel Tackle Football als Flag Football aan voor jong en oud. Onze teams doen mee in de nationale competitie. Hiernaast organiseren we jaarlijks diverse activiteiten waaronder een van de grootste internationale flag football toernooien van Europa.

American Footballclub Utrecht Dominators streeft na om een stabiele, sociale, inclusieve en verantwoorde sportaanbieder te zijn voor iedereen uit Utrecht e.o.. Hierbij zoeken wij altijd naar de balans na tussen plezier en prestatie.
·
#25670
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Utrecht-Dominators/activiteiten/Voorzitter-bij-Utrecht-Dominators/25670 om je aan te melden