Skip Navigation

U Centraal

Non-profit

Over ons

U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont,...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Vrijwilliger voor de clientenraadsbrigade: mei t/m juni

Vacature · 4–12 uur/week
Pieterskerkhof 16, 3512 JT Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#25250
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Vrijwilliger-voor-de-clientenraadsbrigade-mei-tm-juni/25250 om je aan te melden
SamenvattingDoe onderzoek naar (de effecten van) alle activiteiten van U Centraal met betrekking tot eenzaamheid. Voer hiervoor een goed gesprek!
Uitgebreide omschrijving

U Centraal is voor de cliëntenraad op zoek naar:

Vrijwilliger voor de Cliëntenraadsbrigade (m/v)

Tijdsinvestering: minimaal één dagdeel per week, zelf flexibel in te delen
Periode: april 2017 t/m juni 2017

U Centraal wil de invloed en medezeggenschap van cliënten en vrijwilligers versterken. Het is voor U Centraal, een organisatie in het sociaal domein, daarom niet meer dan logisch dat cliënten enerzijds, en betaalde- en onbetaalde medewerkers anderzijds mede  bedenken en bepalen welke koers U-Centraal vaart.

Wat doet de Cliëntenraad?
De Cliëntenraad van U Centraal kijkt door de ogen van cliënten naar de organisatie en het beleid. De raad geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de bestuurder en bestaat uit cliënten van U Centraal en mensen die daar vanuit hun deskundigheid zitting in hebben genomen.

Wat is de Cliëntenraadsbrigade?
De brigade is het uitvoerend orgaan van de CR. Dit doet de brigade in projectvorm: er worden steeds nieuwe thema’s en onderwerpen onderzocht. Daarom kan de samenstelling van de brigade na ieder project wisselen.
Als lid van de brigade ga je in gesprek met cliënten van U Centraal over hun ervaringen met de dienstverlening. De bevindingen worden gerapporteerd aan de CR. Hiermee kan de CR bijvoorbeeld een beleidswijziging voorstellen.
Omdat deze manier van aanpakken voor de CR en voor de brigade nog betrekkelijk nieuw is, is er alle ruimte voor jouw inbreng en voor verbetersuggesties.

De opdracht, waarvoor wij nu vrijwilligers werven:
Doe onderzoek naar (de effecten van)  alle activiteiten van U Centraal met betrekking tot eenzaamheid.

Toelichting
Eenzaamheid is een serieus probleem, ook in Utrecht. Uit statistische analyse blijkt dat 18.000 Utrechters ernstig eenzaam zijn. U Centraal biedt meerdere ‘producten’ aan om mensen die zich eenzaam voelen te helpen. En toch blijven er veel mensen eenzaam. De brigade bijt zich de komende maanden vast in dit onderwerp met als doel het doen van aanbevelingen aan de Clientenraad. De doelgroep voor het onderzoek zijn mensen van 19 tot 64 jaar.

De functie:

Algemene eisen

  • Voldoende abstraherend vermogen hebben om waardevrij onderzoek te kunnen doen.
  • Voldoende stevig in je schoenen staan – je zal misschien schrijnende zaken tegenkomen.
  • Kunnen omgaan met vertrouwelijkheid.
  • Voldoende gemotiveerd zijn – je draagt bij aan belangrijk onderzoek.
  • Voldoende tijd en energie hebben in de periode april, mei, juni 2017.

Specifieke eisen

  • Plezier hebben in het ontmoeten van verschillende soorten mensen.
  • Nieuwsgierig, goed kunnen luisteren en kunnen doorvragen.
  • Informatie integer en secuur digitaal kunnen verwerken.

Wij bieden:

  • Zitting in een divers en leuk team met ondersteuning van de functionaris medezeggenschap en compliance.
  • Begeleiding en (groeps)scholing/training

Meer informatie: Neem voor meer informatie contact op met Annemarije Bousema, functionaris medezeggenschap en compliance, contactgegevens vind je onder onderstaande roze knop. 

Solliciteren: Stuur je sollicitatie, voorzien van een recent CV, per e-mail (adres onder onderstaande roze knop). 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > U Centraal > Vrijwilliger voor de clientenraadsbrigade: mei t/m juni
Over U Centraal
U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Ook voedt U Centraal lokale hulpverleners met expertise rond een aantal thema's.
Deze vacature is verlopen
#25250
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Vrijwilliger-voor-de-clientenraadsbrigade-mei-tm-juni/25250 om je aan te melden