Skip Navigation

U Centraal

Non-profit

Over ons

U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont,...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Vrijwillige coördinatoren voor buurtproject in Overvecht

Vacature · 2–3 uur/week
Drift 11, 3512 EK Utrecht, Netherlands
Bestuur
Deze vacature is verlopen
#24750
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Vrijwillige-coordinatoren-voor-buurtproject-in-Overvecht/24750 om je aan te melden
SamenvattingGezocht: Coördinatoren voor leuk project in Overvecht!
Uitgebreide omschrijving

In Overvecht is vorig jaar een project gestart, genaamd Buren voor de Buurt. Dit project is een netwerk dat buurtbewoners aan elkaar verbindt om elkaar te helpen. Je kunt met praktische vragen naar Buren voor de Buurt komen, zoals hulp bij klusjes in huis of tuin, hulp bij boodschappen doen, sociaal huisbezoek, container buiten rijden, etc.

Bij Buren voor de Buurt Overvecht de volgende partijen betrokken: Dock, gemeente Utrecht en U Centraal.

Wij zoeken vrijwillige coördinatoren die samen met onze huidige twee coördinatoren, sociaal makelaar Wendela Vernooij van Dock en met Gonny Bruggenkamp van U Centraal een team gaan vormen.

We houden elke dinsdag van 10:00 tot 12:00 uur een inloopspreekuur op de Teun de Jagerdreef 1 (buurthuis de Jager) en willen een volgend spreekuur gaan starten op de donderdag op de Schooneggendreef 27B (buurthuis de Dreef)

 Vrijwilligers gaan kennismakingsgesprekken voeren met zowel hulpvragers als hulpbieders, zij gaan matchen en monitoren hoe het gaat na een koppeling. We gaan werken met een eenvoudig computerprogramma waar alle hulpvragers en hulpbieders in komen en van waaruit geselecteerd en gematched kan worden. Een vrijwillige coördinator is gemiddeld zo’n 10 uur per maand kwijt voor het project.

Wat we vragen van een vrijwillige coördinator:

Houden van organiseren en coördineren

Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken

Enthousiast

Initiatief nemen

Sociaal / communicatief vaardig

Ervaring met werken op de computer

 

Zou dit iets voor jou zijn?

Dan hoor ik graag van jou of je belangstelling hebt voor de functie van vrijwillige coördinator. Zo niet, of je wel belangstelling hebt om kleine hulpvragen te doen voor wijkbewoners.

 

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over U Centraal
U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Ook voedt U Centraal lokale hulpverleners met expertise rond een aantal thema's.
Deze vacature is verlopen
#24750
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Vrijwillige-coordinatoren-voor-buurtproject-in-Overvecht/24750 om je aan te melden