Skip Navigation

U Centraal

Non-profit

Over ons

U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont,...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Unieke mensen, over angststoornissen

Workshop · 6 sep 2017, 19:30 - 21:45
Pieterskerkhof 16, 3512 JT Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26137
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Unieke-mensen-over-angststoornissen/26137 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Misschien belt je cliënt wel vaak af, juist op dagen dat jullie afgesproken hadden ‘eens lekker naar buiten te gaan’. Of je kan al die paniekerige gedachten bij je cliënt niet goed plaatsen. Wellicht is er dan sprake van een angststoornis. Bijvoorbeeld een sociale fobie, dwangstoornis, straatvrees, of posttraumatische stressstoornis.

Op deze workshop heb je de kans om, samen met een ervaringsdeskundige, eens stil te staan bij hoe dat is voor je cliënt. Wat doet een angststoornis eigenlijk met een mens?;  waar heb je het meest behoefte aan?

Ook staan we stil bij de vraag: hoe ga je er als vrijwilliger mee om? Hoe maak je het bespreekbaar? Wat denk je wel of niet te mogen zeggen?

We hopen dat na deze workshop je gereedschapskist weer iets voller zit. Het zal – zoals meestal – vooral gaan om aansluiting kunnen vinden. Immers, er is niet 1 standaard antwoord.

Deze workshop organiseert U Centraal ism Steunpunt GGZ.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > U Centraal > Unieke mensen, over angststoornissen
Over U Centraal
U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Ook voedt U Centraal lokale hulpverleners met expertise rond een aantal thema's.
Dit is een verleden workshop.15 plaatsen over.
#26137
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Unieke-mensen-over-angststoornissen/26137 om je aan te melden