Skip Navigation

U Centraal

Non-profit

Over ons

U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont,...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Training tot netwerkcoach

Workshop · 22 sep 2016, 13:30 - 17:00
Pieterskerkhof 16, 3512 JT Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.14 plaatsen over.
#25998
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Training-tot-netwerkcoach/25998 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Wat is netwerkcoaching?
Sommige mensen voelen zich erg eenzaam en hebben weinig mensen om zich heen. Contacten kunnen verwaterd zijn door de zorg voor een ander, een lichamelijke of psychische beperking of ouderdom. Als netwerkcoach bied je ondersteuning aan cliënten bij het opbouwen of uitbreiden van sociale contacten.

Wij zoeken vrijwilligers die

  • graag met mensen werken 
  • talent hebben voor plannen en organiseren 
  • goed kunnen luisteren en creatief zijn 
  • zich kunnen inleven in een ander 
  • zelfstandig en methodisch kunnen werken.

Inhoud
We bieden je een training aan van drie bijeenkomsten, waarin je handvatten krijgt om samen met de cliënt zijn netwerk te vergroten. Je werkt volgens de methodiek 'Natuurlijk een netwerkcoach'; een praktisch 10-stappenplan. Na de eerste trainingsdag word je gekoppeld aan een cliënt, zodat je het geleerde meteen in praktijk kunt brengen. We verwachten dat je regelmatig deelneemt aan intervisie en thema bijeenkomsten. Het leren coachen van een cliënt en het vergroten van zijn of haar zelfvertrouwen is ook een belangrijk deel van de training en intervisie. 

Trainingsdata
De eerstvolgende training is op 22 september en 3 november van beide keren van 13.30 tot 17.00 uur en de derde bijeenkomst op 17 november van 13.30-16.30 uur.

Daarnaast is het de bedoeling dat je deelneemt aan de training 'Een Goede Start'van U Centraal op 26 september, 19.30 – 22.00 uur of de eerst volgende.

Tijdsinvestering
Gemiddeld 2,5 uur uur per week (inclusief voorbereiding en intervisie), maar is flexibel in te zetten. Je maakt zelf de afspraken met de cliënt.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > U Centraal > Training tot netwerkcoach
Over U Centraal
U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Ook voedt U Centraal lokale hulpverleners met expertise rond een aantal thema's.
Dit is een verleden workshop.14 plaatsen over.
#25998
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Training-tot-netwerkcoach/25998 om je aan te melden