Skip Navigation

U Centraal

Non-profit

Over ons

U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont,...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Netwerkcoaching: helpen bij het vergroten van iemands sociale netwerk

Workshop · 21 sep 2018, 13:30 - 17:00
Pieterskerkhof 16, 3512 JT Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26180
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Netwerkcoaching-helpen-bij-het-vergroten-van-iemands-sociale-netwerk/26180 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Sommige mensen voelen zich erg eenzaam en hebben weinig mensen om hen heen. Contacten kunnen verwaterd zijn door de zorg voor een ander, een lichamelijke of psychische beperking of ouderdom. Als netwerkcoach bied je ondersteuning aan cliënten bij het verstevigen, opbouwen en vernieuwen van sociale contacten.

Training tot netwerkcoach

We bieden je een training aan van twee bijeenkomsten, waarin je handvatten krijgt om samen met de cliënt zijn/haar netwerk te vergroten. Trainingsdata zijn: 21 september en 19 oktober 2018 van 13.30 tot 17.00 uur.

Als je als vrijwillige netwerkcoach gekoppeld bent aan een cliënt vinden we begeleiding belangrijk. Zes maal per jaar bieden we je thema/intervisie-avonden aan waarbij informatie en verdieping op de voorgrond staan. We verwachten we dat je minimaal drie maal hieraan deel neemt . Daarnaast krijg je een persoonlijke begeleider, bij wie je terecht kunt voor vragen, ondersteuning en met wie je je successen en dingen die niet goed gaan kunt delen.

Je werkt volgens de methodiek 'Natuurlijk een netwerkcoach'; een praktisch 10-stappenplan. Het leren coachen van een cliënt en het vergroten van zijn/haar zelfvertrouwen is ook een belangrijk deel van de training en intervisie. Na de eerste trainingsdag word je gekoppeld aan een cliënt, zodat je het geleerde meteen in praktijk kunt brengen.

Daarnaast is het de bedoeling dat je deelneemt aan de training 'Een Goede Start' van U Centraal.

Wij zoeken vrijwilligers die

* graag met mensen werken

* talent hebben voor plannen en organiseren

* goed kunnen luisteren en creatief zijn

* zich kunnen inleven in een ander

* zelfstandig en methodisch kunnen werken.

Tijdsinvestering:

Gemiddeld 2 uur per week (inclusief voorbereiding en intervisie), maar is flexibel in te zetten. Je maakt zelf de afspraken met de cliënt.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > U Centraal > Netwerkcoaching: helpen bij het vergroten van iemands sociale netwerk
Over U Centraal
U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Ook voedt U Centraal lokale hulpverleners met expertise rond een aantal thema's.
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26180
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Netwerkcoaching-helpen-bij-het-vergroten-van-iemands-sociale-netwerk/26180 om je aan te melden