Skip Navigation

U Centraal

Non-profit

Over ons

U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont,...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Kantoorvrijwilliger Vriendschap in Utrecht

Vacature · 4–12 uur/week
Kromme Nieuwegracht 50, 3512 HK Utrecht, Netherlands
Deze vacature is verlopen
#25830
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Kantoorvrijwilliger-Vriendschap-in-Utrecht/25830 om je aan te melden
SamenvattingVind je het belangrijk dat eenzaamheid wordt bestreden? Bied je graag een luisterend oor? Beteken je graag iets voor de ander?
Uitgebreide omschrijving

Hou je ervan om mensen bij elkaar te brengen? Vind je het belangrijk dat eenzaamheid wordt bestreden? Bied je graag een luisterend oor? Beteken je graag iets voor de ander? Word kantoorvrijwilliger bij Vriendschap in Utrecht!

Vriendschap in Utrecht is een project binnen U Centraal dat vriendschapsbemiddeling biedt. Er zijn een kleine 100 deelnemers (van onder de 50 jaar) ingeschreven die graag nieuwe mensen leren kennen. Mensen komen bij Vriendschap in Utrecht omdat zij hun sociale netwerk willen verbreden. De deelnemers kunnen met elkaar in contact komen op een Meet&Greet, via een oproepje in onze nieuwsbrief of doordat de deelnemers op basis van hun interesses aan elkaar worden gekoppeld. 

Wat vragen wij voor competenties?
- Computervaardigheden
- Telefonisch vaardig
- Inlevingsvermogen (m.b.t. eenzaamheidssituatie en matching)
- Geduldig
- Zelfstandig kunnen werken
- Luisterend en signalerend vermogen

De werkzaamheden:
- Het afnemen van intakes bij nieuwe deelnemers
- Bellen met deelnemers hoe het gaat
- Koppelen van deelnemers (vriendschapsbemiddeling)
- Meedenken over inhoud en organisatie van de Meet&Greet

Wat bieden wij?
- Flexibiliteit in werktijden
- Informatie en begeleiding
- Workshops
- Gezelligheid op kantoor

Dit vrijwilligerswerk is heel goed te combineren met de andere werkzaamheden die u heeft. Heeft u interesse? Dan zien wij graag je reactie tegemoet!

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > U Centraal > Kantoorvrijwilliger Vriendschap in Utrecht
Over U Centraal
U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Ook voedt U Centraal lokale hulpverleners met expertise rond een aantal thema's.
Deze vacature is verlopen
#25830
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Kantoorvrijwilliger-Vriendschap-in-Utrecht/25830 om je aan te melden