Skip Navigation

U Centraal

Non-profit

Over ons

U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont,...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Kantoorvrijwilliger Vriendschap in Utrecht

Vacature · 2–12 uur/week
Kromme Nieuwegracht 50, 3512 HK Utrecht, Netherlands
Administratie
Deze vacature is verlopen
#25699
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Kantoorvrijwilliger-Vriendschap-in-Utrecht/25699 om je aan te melden
SamenvattingAls vrijwilliger kan jij iets betekenen in het leven van mensen die kampen met gevoelens van eenzaamheid.
Uitgebreide omschrijving

Als vrijwilliger bij Rechtstreeks en Vriendschap in Utrecht kan jij een verschil maken in het leven van mensen die kampen met gevoelens van eenzaamheid. Contact aangaan met anderen en dit onderhouden is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Ook kan je netwerk erg klein worden door gebeurtenissen in je leven zoals ziekte, echtscheiding of een verhuizing. Dit kan een grote impact hebben op iemands leven en komt in alle lagen van de bevolking voor.  

Als vrijwilliger zorg je er voor dat je er bent voor deelnemers en helpt hen bij het aangaan en onderhouden van contact met anderen. Je doet dit door mensen een luisterend oor aan de telefoon te bieden, door ze te leren kennen (bijvoorbeeld in een kennismakingsgesprek en het contact dat je met deelnemers hebt) en door ze vervolgens aan elkaar te koppelen. Je evalueert samen met de deelnemers hoe de koppeling verloopt.

Je kan helpen bij het organiseren van bijeenkomsten voor deelnemers en met het schrijven van stukken voor de nieuwsbrief. Je krijgt veel vrijheid en mag meedenken over de toekomst van het project. Je werkt in een team met meerdere vrijwilligers, stagiaires en werknemers waarin ruimte is voor gezelligheid en waar we naar elkaar omkijken.  

Je leert over de verschillende vormen van eenzaamheid, hoe je deze kunt herkennen en hoe je dit inzet in gesprekken met deelnemers. Je kunt hier van ons ondersteuning bij verwachten. Je wordt goed ingewerkt, krijgt persoonlijke begeleiding en kunt gebruik maken van ons scholingsaanbod.  

Word je enthousiast van deze vacature en wil je graag iets bijdragen? Neem dan contact op met Tim Bakker via onderstaande roze knop en kom langs voor een kennismaking.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > U Centraal > Kantoorvrijwilliger Vriendschap in Utrecht
Over U Centraal
U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Ook voedt U Centraal lokale hulpverleners met expertise rond een aantal thema's.
Deze vacature is verlopen
#25699
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Kantoorvrijwilliger-Vriendschap-in-Utrecht/25699 om je aan te melden