Skip Navigation

U Centraal

Non-profit

Over ons

U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont,...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Interculturele communicatie

Workshop · 9 mei 2017, 17:30 - 21:00
Drift 11, 3512 EK Utrecht, Netherlands
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26080
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Interculturele-communicatie/26080 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Helpen in andere culturen

Soms kom je als vrijwilliger bij een cliënt die uit een andere cultuur komt dan de jouwe. Naast een mogelijk taalprobleem, kan je voor verrassingen komen te staan doordat je allebei vanuit je eigen culturele achtergrond reageert. Sommige gewoontes kunnen botsen of mensen kunnen elkaars keuzes niet begrijpen. Misschien kom je wel eens in een situatie waarmee je niet goed raad weet.

In deze workshop gaan we in op interculturele (mis)communicatie: het herkennen van eigen normen en waarden; het vaststellen van eigen primaire waarden; uitleg over verschillen tussen individualistische Westerse cultuur en collectivistische culturen; dialoog openen over cultuurverschillen; handvatten en praktische tips hoe je om kan gaan met cultuurverschillen.

Trainer is Salima el Ayachi van Al Amal. Aanmelden voor 4 mei.

Hoe kom ik er?
Utrecht > workshops > U Centraal > Interculturele communicatie
Over U Centraal
U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Ook voedt U Centraal lokale hulpverleners met expertise rond een aantal thema's.
Dit is een verleden workshop.12 plaatsen over.
#26080
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Interculturele-communicatie/26080 om je aan te melden