Skip Navigation

U Centraal

Non-profit

Over ons

U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont,...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Coachen van vrijwilligers

Vacature · 3–6 uur/week
Kromme Nieuwegracht 50, 3512 HK Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Deze vacature is verlopen
#25119
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Coachen-van-vrijwilligers/25119 om je aan te melden
SamenvattingIndividuele begeleiding aan vrijwillige netwerkcoaches; dit zijn vrijwilligers die cliënten helpen uit hun sociale isolement te komen.
Uitgebreide omschrijving

U Centraal biedt sinds 2011 netwerkcoaching aan cliënten in een sociaal isolement. Netwerkcoaches zijn vrijwilligers die cliënten ondersteunen bij het vergroten of versterken van hun sociale netwerk. Zij volgen een basistraining en werken volgens de methodiek ‘Natuurlijk een netwerkcoach’.

Naast de training is persoonlijke begeleiding en intervisie belangrijk voor netwerkcoaches. Zij komen veelal in complexe situaties en kunnen bijvoorbeeld tegen weerstand bij de cliënt aanlopen. Vaak is er behoefte aan overleg over de voortgang, met meedenken naar oplossingen of even ervaringen delen. Hiervoor zoeken we vrijwilligers die de rol op zich willen nemen als coach voor de netwerkcoaches.

In deze functie krijg je een aantal netwerkcoaches onder je hoede die je persoonlijk begeleidt. Daarnaast geef je intervisie aan diverse netwerkcoaches. Je bent ook nauw betrokken bij andere aspecten van het project netwerkcoaching  (zoals koppelen van nieuwe cliënten aan netwerkcoaches, meedenken over verbetermogelijkheden, eventueel organiseren van voorlichting aan professionals).

Er is momenteel al 1 vrijwilliger actief in deze functie, maar door vertrek van een vrijwilliger zijn we nu op zoek naar een enthousiaste opvolg(st)er. Er wordt regelmatig werkoverleg gehouden met elkaar en de betrokken beroepskracht van U Centraal.

Je werkt vanuit ons kantoor, maar het is ook mogelijk deels thuis te werken. Je krijgt bijvoorbeeld een telefoon van U Centraal.

Aantal uren per week: ongeveer 4 uur p.w.

Wat we vragen voor deze vrijwilligersfunctie:

•             graag met mensen werken

•             bij voorkeur ervaring met coachen of trainen van mensen

•             goede beheersing Nederlandse taal

•             goede computervaardigheden

•             goed kunnen luisteren en creatief zijn (in zien van mogelijkheden)

•             zich kunnen inleven in een ander

•             zelfstandig kunnen werken.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over U Centraal
U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Ook voedt U Centraal lokale hulpverleners met expertise rond een aantal thema's.
Deze vacature is verlopen
#25119
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Coachen-van-vrijwilligers/25119 om je aan te melden