Skip Sidebar
U Centraal

U Centraal

Non-profit

Over ons

U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, ...

WelzijnMensen met een beperkingOuderen
Deel

Buren voor Buren Overvecht

Event · 28 okt 2016, 10:30
Kromme Nieuwegracht 50, 3512 HK Utrecht, Netherlands
WelzijnMensen met een beperkingOuderen
Deze event is verlopen
Deel event
#26292
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/Buren-voor-Buren-Overvecht/26292 om je aan te melden

Contactpersoon

Uitgebreide omschrijving

In Overvecht Spoorzoom zijn verschillende partijen bezig met het opzetten van een buurtnetwerk, waarbij we buurtbewoners aan elkaar willen koppelen voor hulpvragen zoals hulp bij klusjes in huis of tuin, hulp bij boodschappen doen, sociaal huisbezoek, container buiten rijden, etc. Tot nu toe zijn bij Buren voor Buren Overvecht de volgende partijen betrokken: het Buurtteam Spoorzoom, Wijk & Co, gemeente Utrecht en U Centraal.

We willen nu 4 vrijwillige coördinatoren werven die samen met buurtteammedewerker Meindert de Groot, sociaal werker Wendela Vernooij van Wijk & Co en met Ilja Rodermans en Gonny Bruggenkamp van U Centraal een team gaan vormen.

We houden een inloopspreekuur op de Berezinadreef op donderdagen van 13-16 uur en in buurthuis de Bram op dinsdagen van 9-13 uur. Vrijwilligers gaan kennismakingsgesprekken voeren met zowel hulpvragers als hulpbieders, zij gaan matchen en monitoren hoe het gaat na een koppeling. We gaan werken met een eenvoudig computerprogramma waar alle hulpvragers en hulpbieders in komen en van waaruit geselecteerd en gematched kan worden. Een vrijwillige coördinator is gemiddeld zo’n 10 uur per maand kwijt voor het project.

Wat we vragen van een vrijwillige coördinator:

Houden van organiseren en coördineren

Zowel in teamverband als zelfstandig kunnen werken

Enthousiast

Initiatief nemen

Sociaal / communicatief vaardig

Ervaring met werken op de computer

 

Zou dit iets voor jou zijn?

Je wordt dan ingewerkt op de Algemene Hulpdienst van U Centraal (Kromme Nieuwegracht), waardoor je goed beslagen ten ijs komt in Overvecht.

Op vrijdag 28 oktober om 10.30 uur hebben we een overleg gepland met Meindert, Wendela, Sofie (stagiaire die betrokken is bij het project) en Ilja en dan eventueel de nieuwe vrijwillige coördinatoren. We willen de vrijwilligers onze plannen voorleggen en praten met elkaar hoe we het kunnen gaan opzetten, hoe we de werving vorm geven. Je mag ook aanschuiven als je nog twijfelt of je wel vrijwillige coördinator wilt worden.

Ik hoor graag van jou of je belangstelling hebt voor de functie van vrijwillige coördinator. Zo niet, of je wel belangstelling hebt om kleine hulpvragen te doen voor wijkbewoners.

 

Hoe kom ik er?

Utrecht > events > U Centraal > Buren voor Buren Overvecht

Over U Centraal

U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Ook voedt U Centraal lokale hulpverleners met expertise rond een aantal thema's.
Deze event is verlopen
Deel event

Powered by Deed‌mob Tools ·
Nederlands (Dutch)