Skip Navigation

U Centraal

Non-profit

Over ons

U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, ...

Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
Deel

Mensen met dementie en hun mantelzorgers hebben jou heel hard nodig nu

1–2 uur/week
Kromme Nieuwegracht 50, 3512 HK Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werkBegeleidingSociaal contact
Praten met anderenLuisterenNederlands
Gezondheid & WelzijnMensen met beperkingenOuderenhulp
#24069
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/24069 om je aan te melden
SamenvattingVrijwilligers mogen per 1 juni weer cliënten bezoeken! Wil je helpen?
Uitgebreide omschrijving

Na een aantal maanden geen bezoek te hebben gekregen vanwege corona mogen onze cliënten nu gelukkig weer bezocht worden. Wel met inachtneming van de richtlijnen natuurlijk. Bij mensen met dementie is dat net even anders, maar daar geven we goede handvatten voor.

We zijn hard op zoek naar nieuwe vrijwilligers die iemand met dementie willen gaan bezoeken. In coronatijd, waarin ook vaak de dagbesteding gesloten was, is er veel gevraagd van mantelzorgers. Wil jij hen wat ontlasten door wekelijks op bezoek te gaan bij hun naaste?

We vragen een vriendelijke, inlevende houding. Ervaring met dementie is niet perse nodig omdat we jou een kennismap geven en een workshop aanbieden over het omgaan met iemand met dementie. Ook word je begeleid als je aan een client gekoppeld bent.

Afhankelijk van jouw wensen en die van de client kun je bijvoorbeeld samen gaan wandelen, boodschappen doen samen, binnen thee drinken, televisie kijken of iets creatiefs doen.

Wat vrijwilligers nodig hebben🗣️ Beheersing van het Nederlands
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > U Centraal > Mensen met dementie en hun mantelzorgers hebben jou heel hard nodig nu
Over U Centraal
U Centraal is een stedelijke welzijnsorganisatie in Utrecht. Beroepskrachten en vrijwilligers bieden informatie, advies, contact en praktische hulp. U Centraal wijst de weg aan iedereen die woont, werkt of zorgt in Utrecht. Ook voedt U Centraal lokale hulpverleners met expertise rond een aantal thema's.
·
#24069
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/U-Centraal/activiteiten/24069 om je aan te melden