Skip Navigation

Transvisie

Non-profit

Over ons

Transvisie is de patiëntenorganisatie in Nederland die zich inzet voor mensen met vragen rondom hun genderidentiteit (transgender personen) en voor hun familie, naasten en relevante omgeving...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Vrijwilliger met juridische achtergrond voor individuele belangenbehartiging

Vacature · 2–4 uur/week
Niasstraat 1, 3531 WR Utrecht, Netherlands
Ander werkLobbyingOndersteunend werkSociaal contactCoachingBegeleiding
#23619
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Transvisie/activiteiten/Vrijwilliger-met-juridische-achtergrond-voor-individuele-belangenbehartiging/23619 om je aan te melden
SamenvattingTransvisie is op zoek naar een vrijwilliger die transgender personen wil bijstaan bij klachten over partijen zoals zorgverleners en zorgverzekeraars.
Uitgebreide omschrijving

Transvisie is op zoek naar een iemand die personen uit de doelgroep bij kan staan bij individuele problemen of klachten over zorgverleners, zorgverzekeraars en andere partijen. Het gaat vaak om weigeren van vergoedingen door de zorgverzekeraar. De ondersteuning gebeurt telefonisch of per mail en beperkt zich tot het adviseren van de vrager over de te nemen stappen en wijzen op relevante informatie op website Transvisie( bv. voorbeeldbrieven). Zo nodig kun je doorverwijzen naar een andere relevante organisatie of specifieke juristen. adviseren. 

Bemiddelen bij wachtlijstproblematiek hoort niet tot het takenpakket.

Tijdsinvestering in overleg. Je kunt vanuit huis werken.

Het is de bedoeling dat je na een inwerkperiode zelfstandig kunt optreden. Wel zijn er altijd mogelijkheden om terug te vallen op de expertise van andere vrijwilligers binnen Transvisie.

Wat vragen wij?

  • affiniteit met de doelgroep
  • goede communicatieve vaardigheden
  • kunnen omgaan met vertrouwelijke gegevens

Wat bieden wij?

  • werken voor een bijzondere doelgroep
  • leuke collega's binnen Transvisie
  • drie medewerkersbijeenkomsten per jaar
  • mogelijkheid tot scholing
  • reiskostenvergoeding.

Heb je interesse? Stuur dan een korte motivatie en CV via de onderstaande roze knop.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Transvisie > Vrijwilliger met juridische achtergrond voor individuele belangenbehartiging
Over Transvisie
Transvisie is de patiëntenorganisatie in Nederland die zich inzet voor mensen met vragen rondom hun genderidentiteit (transgender personen) en voor hun familie, naasten en relevante omgeving.

Patiëntenorganisatie Transvisie heeft een drietal kernactiviteiten: contact (groepen en individueel), informatievoorziening en belangenbehartiging.

Wij zijn een non-profit organisatie met zo’n 70 vrijwilligers. We worden deels gesubsidieerd door het ministerie van VWS en deels door bijdragen van donateurs. Alle activiteiten worden uitgevoerd door vrijwilligers. Veelal zijn dit ervaringsdeskundige medewerkers die op de een of andere wijze gerelateerd zijn aan de doelgroep.
·
#23619
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Transvisie/activiteiten/Vrijwilliger-met-juridische-achtergrond-voor-individuele-belangenbehartiging/23619 om je aan te melden