Skip Navigation

Thuisgekookt

Non-profit

Over ons

Thuisgekookt laat buurtgenoten elkaar ontmoeten door het delen van eten. Niet iedereen vindt het leuk om te koken en soms lukt het gewoon niet om (iedere dag) een lekkere, verse en vooral gezonde ...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Kook jij deze winter een stamppotje extra voor een van je buurtgenoten?

0–2 uur/week
3552 EP, Utrecht, Utrecht, Nederland
CateringSociaal contact
CateringPraten met anderen
Gezondheid & WelzijnCommunity & familieMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
#29747
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Thuisgekookt1/activiteiten/Kook-jij-deze-winter-een-stamppotje-extra-voor-een-van-je-buurtgenoten/29747 om je aan te melden
SamenvattingWij zoeken inwoners van Ondiep die 1x per week een warme maaltijd, zoals een bordje Hollandse pot, nasi of spaghetti bij een buurtgenoot langs willen brengen.
Uitgebreide omschrijving

Stichting Thuisgekookt verbindt in Utrecht buurtgenoten met elkaar door middel van een warme maaltijd. Hierdoor kunnen (kwetsbare) buurtgenoten genieten van een vers bereide maaltijd van iemand uit de buurt. In praktijk zijn dit vaak mensen die die hulp ook echt goed kunnen gebruiken. Mensen die vereenzamen, mensen die door ouderdom, ziekte of een handicap (helemaal) niet meer voor zichzelf kunnen koken of mensen die tijdens deze 2e corona golf, liever zo min mogelijk buiten komen.


Wij zoeken daarvoor nu Utrechters die de komende tijd graag 1 of 2 keer per week een warme maaltijd, zoals een bordje Hollandse pot, nasi of spaghetti bij een buurtgenoot langs willen brengen. Jij kookt thuis voor jezelf en brengt (tegen een vergoeding van de kostprijs, tussen de €4,- en de €6,-) een portie extra naar een vaste buurtgenoot.

Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Thuisgekookt > Kook jij deze winter een stamppotje extra voor een van je buurtgenoten?
Over Thuisgekookt
Thuisgekookt laat buurtgenoten elkaar ontmoeten door het delen van eten. Niet iedereen vindt het leuk om te koken en soms lukt het gewoon niet om (iedere dag) een lekkere, verse en vooral gezonde maaltijd voor jezelf te maken. Sommige mensen koken juist heel graag en maken met plezier ook maaltijden voor anderen. Thuisgekookt brengt deze mensen bij elkaar. Wie niet kan of wil koken kan zo een maaltijd bij een buurtgenoot afhalen en leert meteen iemand uit de buurt kennen.

Op dit moment zijn er 11.500 thuiskoks aangesloten en worden er via Thuisgekookt per jaar ruim 50.000 maaltijden gedeeld.Thuisgekookt maakt vooral veel vaste afspraken tussen mensen die - vanwege hun gezondheid - niet meer (iedere dag) voor zichzelf kunnen koken. Bijvoorbeeld een mevrouw van 92 die moeite heeft met koken waarvoor iemand in diezelfde straat dan 1, 2 of soms zelfs 3 keer in de week een bordje meer kookt en dit zelfs thuis komt brengen als dat nodig is. Een uitkomst in de huidige maatschappij waarin het de bedoeling is dat we langer thuis blijven wonen en meer gebruikmaken van ons eigen netwerk.
·
#29747
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Thuisgekookt1/activiteiten/Kook-jij-deze-winter-een-stamppotje-extra-voor-een-van-je-buurtgenoten/29747 om je aan te melden