Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Taalcoaches Gezonde Taal gezocht!

Vacature · 2–3 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Onderwijs
#25780
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Taalcoaches-Gezonde-Taal-gezocht/25780 om je aan te melden
SamenvattingHeb je affiniteit met gezondheid, taal en culturen? Je kunt nu aan de slag met een groepje en mooi lesmateriaal. Word taalcoach Gezonde Taal!
Uitgebreide omschrijving

“Het mooiste vond ik eigenlijk de gesprekken die ontstonden binnen de groep. Mensen durfden echt hun verhaal te vertellen en gingen samen overleggen wat goed is voor hun gezondheid en wat niet gezond is. Ze gingen ook vergelijken met hoe het in hun land van herkomst is en hoe het in Nederland is. Ik heb gezien dat veel cursisten mondiger zijn geworden.”

Wat doe je als taalcoach Gezonde Taal?

Als taalcoach Gezonde Taal begeleid je 12 weken een groep anderstalige Utrechters. Jullie gaan met elkaar aan de slag met thema’s rondom gezondheidsvaardigheden. In de bijeenkomsten werk je aan taal en gezondheidsvaardigheden. De lesbrieven Gezonde Taal! vormen heel mooi lesmateriaal voor deze bijeenkomsten. Elke lesbrief bespreekt een ander thema. Met behulp van verschillende werkvormen maak je de thema’s bespreekbaar. Jij als taalcoach krijgt begeleiding om met dit materiaal aan het werk te gaan.

Wat heb jij in huis?

– Je hebt affiniteit met gezondheid, taal en culturen

– Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen

– Je staat open voor nieuwe ontmoetingen

– Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar

– Je bent zo’n twee uur per week beschikbaar

– Je bent bereid om je voor een periode van minimaal 12 weken te committeren

– Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat krijg je ervoor terug?

Met jouw inzet zorg je ervoor dat anderstalige Utrechters mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om naar de dokter te gaan, een baan te vinden of je bankzaken te doen. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.

Wil je verder lezen over Gezonde Taal? Bekijk onze website.

Heb je belangstelling voor de functie van Taalcoach Gezonde Taal? Meld je aan via de roze knop.

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Taal Doet Meer > Taalcoaches Gezonde Taal gezocht!
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
·
#25780
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Taalcoaches-Gezonde-Taal-gezocht/25780 om je aan te melden