Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

TaalThuiscoaches gezocht!

Vacature · 1–2 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Onderwijs
#25057
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/TaalThuiscoaches-gezocht/25057 om je aan te melden
SamenvattingAls TaalThuiscoach ga je samen met ouders van jonge kinderen (0 tot 4 jaar) in gesprek over taalverrijking thuis, met behulp van lesmateriaal.
Uitgebreide omschrijving

Houd je van taal en heb je affiniteit met opvoeding? En lijkt het je leuk om met een gezin aan de slag te gaan met de Nederlandse taal? Dan ben jij mogelijk onze nieuwe taalcoach Taalthuisbezoek!

Wie zoeken wij?

Als taalcoach Taalthuisbezoek ga je samen met ouders van jonge kinderen (0 tot 4 jaar) in gesprek over taalverrijking thuis, met behulp van lesmateriaal van Taal Doet Meer. Dit lesmateriaal gaat specifiek over gezondheids- en opvoedthema’s zoals spelen, voorlezen, stress en het consultatiebureau, uit de lesmethodiek Gezonde Taal. Je uitgangspunt is wat ouders al doen, en je onderzoekt samen met hen wat de (taal)ontwikkeling nog meer zou stimuleren.

Als taalcoach Taalthuisbezoek ga je wekelijks op bezoek bij een anderstalig gezin. Je bent anderhalf tot twee uur per week beschikbaar voor een periode van 25 weken.

Je hoeft geen ervaring te hebben met lesgeven. Je krijgt van ons een training om je voor te bereiden op je rol als taalcoach. Wel verwachten we dat je gemotiveerd bent en je voor minimaal een half jaar inzet als taalcoach. Ook krijg je van ons een ‘Tas Vol Taal’, een tas vol met materiaal om goed voorbereid met het gezin aan de slag te gaan.

Wat bieden wij?

  • Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact
  • Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s
  • Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen
  • Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie
  • Waardering en begeleiding
  • Je krijgt een introductiecursus en wordt ondersteund door een taalconsulent voor deskundig advies en voor lesmateriaal op maat.
  • Wij bieden ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

Heb je interesse of vragen?

Reageer via onderstaande knop of bel naar Rachida 

Coronatijd

Deze vacature staat open voor de periode ná de coronatijd, wanneer we elkaar weer mogen opzoeken. We hopen dat dit moment september 2020 is, daar werken we nu naartoe. Wil je ook iets doen tijdens de coronatijd? Neem dan contact met ons op. We kijken dan samen wat mogelijk is.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
·
#25057
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/TaalThuiscoaches-gezocht/25057 om je aan te melden