Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Huiswerkcoach HuiswerkHulp Utrecht

Vacature · 2–3 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
Onderwijs
#23106
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Huiswerkcoach-HuiswerkHulp-Utrecht/23106 om je aan te melden
SamenvattingAls huiswerkbegeleider help je een groep middelbare scholieren die niet terecht kunnen bij reguliere huiswerkbegeleiding.
Uitgebreide omschrijving

Wat doe je als huiswerkcoach in het project HuiswerkHulp Utrecht?

Bij HuiswerkHulp Utrecht wordt twee avonden per week van 18:00 tot 20:00 huiswerkbegeleiding georganiseerd in Kanaleneiland, Zuilen en Overvecht. Deze begeleiding wordt aangeboden aan een groep middelbare scholieren die niet terecht kunnen bij reguliere huiswerkbegeleiding. De groep bestaat uit middelbare scholieren van verschillende niveaus. Leerlingen worden in kleine groepjes begeleid bij hun huiswerk en de ontwikkeling van hun algemene studievaardigheden door huiswerkbegeleiders en coördinatoren. Ook houden coördinatoren en begeleiders leerdoelen bij en dragen zorg voor een goede werksfeer.


Wie zoeken wij?

- Je hebt affiniteit met jongeren, culturen en onderwijs;

- Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van jongeren;

- Je staat open voor nieuwe ontmoetingen;

- Je ben communicatief vaardig en kunt goed zelfstandig functioneren;

- Je bent zo’n 2,5 uur per week beschikbaar en bent betrouwbaar;

- Je bent bereid om je voor een periode van een jaar te committeren;

- Je bent bereid je te ontwikkelen, neemt deel aan een verdiepende workshop of training en je bent je bewust van je valkuilen.


Wat bieden wij?

Wij bieden een waardevolle ervaring op het gebied van onderwijs, die goed op je CV staat. Nauw contact met de organisatie, andere huiswerkcoaches en coördinatoren en kennis op het gebied van onderwijs en jongeren. Daarnaast zijn er regelmatig door Taal Doet Meer georganiseerde werkoverleggen, intervisie en deskundigheidsbevordering.

Heb je nog vragen of wil je je direct aanmelden? Gebruik dan onderstaande roze knop.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Taal Doet Meer > Huiswerkcoach HuiswerkHulp Utrecht
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
·
#23106
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Huiswerkcoach-HuiswerkHulp-Utrecht/23106 om je aan te melden