Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Coördinator Taal & Ouders

Vacature · 4–5 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
CoachingMentoringBegeleidingOndersteunend werkSociaal contactITVirtueel Vrijwilligerswerk
#24968
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Coordinator-Taal--Ouders/24968 om je aan te melden
SamenvattingMet het project Taal & Ouders kan Taal Doet Meer een groep ouders inspireren die op een andere manier moeilijk te bereiken is.
Uitgebreide omschrijving

Op verschillende basisscholen en peutercentra in Utrecht geven taalcoaches Nederlandse les aan een groepje ouders die het Nederlands niet als moedertaal heeft. Nadat de kinderen naar de les gebracht zijn, gaan de ouders zelf de schoolbanken in om hun Nederlands te verbeteren. Als Coördinator Taal & Ouders begeleid je drie groepjes ouders en hun taalcoaches die werken aan de Nederlandse taal.


“Het project Taal & Ouders vind ik heel inspirerend vanwege de laagdrempeligheid. We kunnen hiermee een groep ouders bereiken die we op een andere manier moeilijk bereiken. Mensen die graag beter Nederlands willen leren, maar de weg naar taalles niet weten of vanwege jonge kinderen geen gelegenheid hebben taalles te volgen. Het contact met de scholen is leuk en afwisselend; evenals de begeleiding van de taalcoaches en deelnemers.” – Mascha, coördinator Taal & Ouders.


Wat doe je als Coördinator Taal & Ouders?

Als coördinator begeleid je drie groepjes ouders en hun taalcoaches op Utrechtse basisscholen. Nadat je bent ingewerkt, start je met de begeleiding. Je voert kennismakingsgesprekken met de deelnemers. Je kijkt wat zij willen leren en of Taal & Ouders de juiste plek is. Vervolgens wordt de groep gekoppeld aan een taalcoach, die wekelijks lesgeeft aan de ouders. Jij bent aanwezig bij de eerste les. Vanaf dan ben je er om vragen te beantwoorden van de taalcoaches, de school en de ouders. Ook houd je je bezig met de ontwikkeling van de ouders: wat willen zij nog meer leren? Wat is hun motivatie? En waar kunnen zij terecht?

Wat heb jij in huis?

-Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen

-Je staat open voor nieuwe ontmoetingen

-Je bent georganiseerd en hebt graag contact met verschillende partijen

-Je bent geduldig en betrouwbaar

-Je bent zo’n vier uur per week beschikbaar, onder schooltijden

-Je bent bereid om je voor een periode van minimaal een schooljaar te committeren

-Je bent bereid je te ontwikkelen en neemt deel aan een verdiepende workshop of training.

Wat krijg je ervoor terug?

Door jouw inzet zorg je ervoor dat ouders beter mee kunnen doen in de Utrechtse samenleving. Taal heb je immers nodig om vrienden te maken, een baan te vinden, je bankzaken te doen of je kind te helpen met huiswerk maken. Zinvol werk dus met een grote maatschappelijke impact! Tegelijkertijd leer jij andere culturen kennen, krijg je een hoop enthousiaste Taal Doet Meer-collega’s erbij en kun je je ontwikkelen door diverse passende trainingen.


Interesse / vragen?

Reageer via de roze button hieronder.

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden💸 Onkostenvergoeding🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
·
#24968
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Coordinator-Taal--Ouders/24968 om je aan te melden