Skip Navigation

Taal Doet Meer

Non-profit

Over ons

Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan ...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Coördinator Lezen & Praten met je Kind gezocht!

2–4 uur/week
Koningin Wilhelminalaan 8, 3527 LD Utrecht, Netherlands
CoachingOnderwijsJeugdwerk
Mensen begeleidenOrganiserenLuisterenPraten met anderen
Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#28107
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Coordinator-Lezen--Praten-met-je-Kind-gezocht/28107 om je aan te melden
SamenvattingAls coördinator Lezen en Praten (LPK) met je Kind begeleid je vrijwillige taalcoaches en gezinnen die meedoen met het project.
Uitgebreide omschrijving

Bevlogen coördinator ‘Lezen en praten met je kind’ gezocht!


Houd je van taal en heb je affiniteit met opvoeding? Wil je een grote rol spelen in de ontmoeting en begeleiding van taalcoaches en jonge gezinnen? Dan ben jij onze nieuwe coördinator Lezen en Praten met je Kind!


Wat is lezen en praten met je kind?

Lezen en Praten met je Kind (afkorting: LPK) is een project gericht op de stimulatie van de taalontwikkeling van kinderen en de verrijking van de taalomgeving thuis. Het richt zich volledig op gelijkwaardig partnerschap met ouders: samen werken aan de taalontwikkeling van het jonge kind (0-3 jaar). Ouders met een taalachterstand lopen een risico op bijv. gezondheidsproblemen omdat ze de Nederlandse taal niet machtig zijn. Ook leidt het tot een taalachterstand bij de kind(eren). Taal Doet Meer wil daarom samenwerken met anderstalige ouders om vanaf het eerste moment aan de slag te gaan met de taalomgeving en geletterdheid in huis. Er komen verschillende onderwerpen aan bod zoals opvoedings- en gezondheidsthema’s.

 

Lezen en Praten met je Kind bestaat uit twee verschillende trajecten: TaalThuisbezoeken en ouder-kind groepen. Hieronder worden de verschillende trajecten toegelicht.

 

De taalcoach Taalthuisbezoek gaat samen met ouders van jonge kinderen (0 tot 4 jaar) in gesprek over taalverrijking thuis, met behulp van lesmateriaal van Taal Doet Meer. Het uitgangspunt is wat ouders al doen, en je onderzoekt samen met hen wat de (taal)ontwikkeling nog meer zou stimuleren. De ouder-kind groepen zijn groepen waarbij ouders (vaak moeders) bij elkaar komen om ervaringen uit te wisselen en Nederlands te oefenen. Ze worden daarbij begeleid door een vrijwillige gespreksleider en een vrijwilliger lees-en speelvrijwilliger die zich met de kinderen bezig houdt.

 

Als coördinator begeleid en coach je de taalcoach Taalthuisbezoek, de gespreksleider en de lees- en speelvrijwilliger en de gezinnen aan wie zij gekoppeld zijn.

 

Wat doe je als coördinator Lezen en Praten met je Kind?

Je taken als coördinator zijn zeer uiteenlopend: je voert intakegesprekken met nieuwe deelnemers, koppelt een taalcoach aan een gezin, begeleidt de vrijwillige taalcoaches en houdt dit alles bij in ons registratiesysteem. Je gaat gelijkwaardig het gesprek aan met ouders en kijkt samen wat je zou kunnen doen om de taalontwikkeling van het jonge kind te kunnen stimuleren.

 

De coördinator wordt ondersteund door de projectleider van Taal Doet Meer. We verwachten dat je gemotiveerd bent en je voor minimaal een jaar inzet als coördinator.

 

Wat heb jij in huis?

–     Je bent goed in het begeleiden en enthousiasmeren van mensen

–     Je staat open voor nieuwe ontmoetingen

–     Je bent leergierig, zelfstandig en betrouwbaar

–     Je vindt het leuk om anderen te coachen en om het eerste aanspreekpunt te zijn

–     Je bent zo’n 2-4 uur per week beschikbaar

 

Wat bieden wij?

·        Zinvol werk met een grote maatschappelijke impact

·        Een nieuwe werkkring met fijne, betrokken collega’s

·        Ontmoeting met bijzondere mensen en andere culturen

·        Persoonlijke ontwikkeling en inspiratie

·        Waardering en begeleiding

 

Wij bieden onze coördinatoren deskundigheidsbevordering, overleg met andere coördinatoren en nauw contact met de organisatie en de projectleider. Je kan zelf je uren flexibel inplannen. Daarnaast doe je waardevolle ervaring op het gebied van taalondersteuning op en je ontmoet veel verschillende mensen. Je wordt ondersteund door een taalconsulent voor deskundig advies en voor lesmateriaal op maat. Wij bieden ook een vrijwilligerscontract en een WA-verzekering.

 

Interesse / vragen?

Reageer via onderstaande knop of bel naar Mirjam.

 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Taal Doet Meer > Coördinator Lezen & Praten met je Kind gezocht!
Over Taal Doet Meer
Taal Doet Meer zorgt er met 600 vrijwilligers per jaar voor dat Utrechters kunnen meedoen in de samenleving. Het leren van de Nederlandse taal is een rode draad in ons werk. Taal is nodig om een baan te vinden, met de leerkracht van je kinderen te praten, naar de huisarts te gaan, met een computer te werken of je huiswerk te maken.

Vrijwillige taalcoaches bieden taalcoaching en activering aan mannen en vrouwen die het Nederlands niet als moedertaal hebben. Onze vrijwillige mentoren en huiswerkbegeleiders ondersteunen risicoleerlingen op de middelbare school. Zij krijgen een extra steun in de rug om een goede start te maken in de brugklas en bij het maken van huiswerk.

Ons werk levert alle betrokkenen wat op: cursisten leren de taal en de samenleving kennen. Scholieren presteren beter op school. Vrijwilligers verbreden hun blikveld, ontwikkelen hun sociale vaardigheden en dragen bij aan begrip en samenhang binnen de Utrechtse samenleving.
·
De organisator heeft deze activiteit gemarkeerd als gevuld. Aanmeldingen zijn gesloten.
#28107
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Taal-Doet-Meer2/activiteiten/Coordinator-Lezen--Praten-met-je-Kind-gezocht/28107 om je aan te melden