Skip Navigation
Over ons

Stichting van Hagar tot Ruth biedt laagdrempelig naailes, handwerkles buurtbewoners en nieuwkomers in Utrecht. Wat in januari 2016 begon met één vrijwilliger, een tas breiwol en wat breipennen, is...

Community & familieMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Vrijwilligers voor het geven van naailes (Overvecht, Kanaleneiland)

Vacature · 3–6 uur/week
Abdijgaarde 30, 3984 KP Odijk, Netherlands
Creatief
Deze vacature is verlopen
#25533
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-van-Hagar-tot-Ruth/activiteiten/Vrijwilligers-voor-het-geven-van-naailes-Overvecht-Kanaleneiland/25533 om je aan te melden
SamenvattingKun jij zelf naaien en vind je het leuk om les te geven en mensen te leren kennen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Locaties en tijden zie hieronder.
Uitgebreide omschrijving

Stichting van Hagar tot Ruth geeft laagdrempelig naailes en handwerkles aan buurtbewoners en nieuwkomers.
Met onze lessen willen we mensen met elkaar in contact brengen zodat ze elkaar leren kennen.

We zijn op zoek naar nieuwe vrijwilligers om les te geven op onze naailes groepen.
Overvecht: dinsdag en woensdag ochtend van 9:30 tot 12:15
Kanaleneiland: vrijdag ochtend 9:30-12:15
Kanaleneiland : donderdag avond 19:30 - 22:15


Bij voldoende vrijwillgiers starten we een nieuwe groep (kanaleneiland) op een nieuw dagdeel. Aarzel dus niet om te regaeren ook als je niet op deze dagedelen kunt.

Wat ga je doen?
Je helpt echte beginners met het leren kennen van de naaimachien en neemt met hen onze beginnerscursus door. Zijn ze daarmee klaar dan leer je hen hoe ze een eenvoudig kledingstuk kunnen maken met een bestaand patroon. 

Wat moet je kunnen?
Je bent betrokken en oprecht geïnteresseerd in je medemens en laat merken dat ze welkom zijn.
Je kunt geheel zelfstandig een patroon uit Knip of Burda maken met moeilijkheidsgraad 3
Je bent vriendelijk en geduldig
Je ziet taalbarieres als niet als probleem, maar als een kans.
Je kunt er goed tegen dat het tempo laag ligt en dat deelnemers soms gewoon niet komen opdagen.
Je bent bereid om te helpen met opruimen etc.

Neem gerust contact op voor meer informatie.

 

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting van Hagar tot Ruth
Stichting van Hagar tot Ruth biedt laagdrempelig naailes, handwerkles buurtbewoners en nieuwkomers in Utrecht. Wat in januari 2016 begon met één vrijwilliger, een tas breiwol en wat breipennen, is uitgegroeid tot een geliefd en breed gedragen project waarbij we met een vast team van 10 tot 15 vrijwilligers op 4 locaties in Utrecht onze activiteiten aanbieden. Sinds september 2018 gaan we als stichting door het leven en kunnen we onze activiteiten nog beter vormgeven en uitbouwen.

Wij hebben het verlangen om mensen met verschillende achtergronden met elkaar te verbinden en talenten tot bloei te brengen. U vindt dit verlangen terug in onze naam. Hagar betekent vluchteling en Ruth betekent vriend(in). In deze naam is zichtbaar dat iedereen bij ons welkom is, maar ook dat iedereen wat ons betreft een transformatie kan ondergaan van nieuwkomer naar gevestigd, van alleen naar samen en van afgewezen naar geliefd, waardevol en aanvaard.

Iedereen is dus bij ons welkom en ons hart gaat uit naar hen die om wat voor reden dan ook sociaal of financieel kwetsbaar zijn. Bijvoorbeeld mensen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen, mensen die weinig contacten hebben, of mensen die behoefte hebben aan verbondenheid en dagactiviteiten
Het zijn overigens niet alleen vluchtelingen in opvangcentra die dit nodig hebben. Ook in de wijken wonen mensen voor wie van Hagar tot Ruth een prachtig hulpmiddel kan zijn om tot bloei te komen. Het is maar de vraag wie Hagar is en wie Ruth. Wij zien regelmatig hoe de letterlijke vluchteling een Ruth blijkt te zijn voor de niet zo letterlijke vluchteling die hier geboren is.

Naast onze deelnemersgroepen bieden wij plek aan mensen die (weer) een eerste stap richting het meedoen in de samenleving willen zetten en/of maatschappelijk betrokken willen zijn. Deze vrijwilligers geven les of werken aan producten die wij zelf ontwerpen of die wij maken in opdracht van derden.

Op onze deelnemers- en maakgroepen heerst een veilige, betrokken en laagdrempelige sfeer. We helpen elkaar verder, of je nu een deelnemer bent, vrijwilliger of een keertje op bezoek komt. Er ontstaat veel moois als mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten en hun talenten en kwaliteiten delen. We zien keer op keer dat onze aanpak werk. Deelnemers en vrijwilligers spreken uit dat ze bij ons tot rust komen en succesvol contact leggen, ze stromen door naar nieuwe activiteiten, opleiding, stageplekken of werk.
Deze vacature is verlopen
#25533
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-van-Hagar-tot-Ruth/activiteiten/Vrijwilligers-voor-het-geven-van-naailes-Overvecht-Kanaleneiland/25533 om je aan te melden