Skip Navigation
Over ons

Stichting van Hagar tot Ruth biedt laagdrempelig naailes, handwerkles buurtbewoners en nieuwkomers in Utrecht. Wat in januari 2016 begon met één vrijwilliger, een tas breiwol en wat breipennen, is...

Community & familieMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Vrijwilligers voor het geven van handwerkles (Overvecht en Kanalaneiland)

Vacature · 3 uur/week
Abdijgaarde 30, 3984 KP Odijk, Netherlands
Creatief
Deze vacature is verlopen
#25759
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-van-Hagar-tot-Ruth/activiteiten/Vrijwilligers-voor-het-geven-van-handwerkles-Overvecht-en-Kanalaneiland/25759 om je aan te melden
SamenvattingJe leert onze deelnemers de beginselen van breien, haken etc. en je draagt bij aan een prettige en open sfeer.
Uitgebreide omschrijving

Ons team van vrijwilligers biedt laagdrempelig en (bijna) gratis handwerklessen en naailessen aan buurtbewoners en nieuwkomers.

Tevens bieden we vrijwilligersplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij maken producten die bedoeld zijn voor verkoop om het atelier draaiende te houden. We hebben geen winstoogmerk.

Ons doel is om mensen met elkaar in contact te brengen en sociale cohesie te vergroten.

Voor al onze groepen zijn we op zoek naar nieuwe vrijwilligers om handwerkles te geven.

Functie: 
Je leert onze deelnemers haken of breien. Je gaat actief het gesprek aan met de deelnemers en nodigt hen uit om in het Nederlands deel te nemen aan het gesprek. Je draagt er zorg voor dat iedereen zich welkom en veilig voelt. 

Profiel:
Je kunt zelf goed breien of haken en je vind het leuk om dit over te dragen en voor te doen
Je bent geduldig en vriendelijk
Je vind het geen verloren tijd als er soms geen deelnermers zijn
Je kunt er goed tegen dat het leertempo laag ligt
Je bent voor langere tijd beschikbaar.

Voor meer informatie: bezoek onze website of Facebookpagina.

Direct reageren kan via onderstaande roze knop.

 

Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting van Hagar tot Ruth
Stichting van Hagar tot Ruth biedt laagdrempelig naailes, handwerkles buurtbewoners en nieuwkomers in Utrecht. Wat in januari 2016 begon met één vrijwilliger, een tas breiwol en wat breipennen, is uitgegroeid tot een geliefd en breed gedragen project waarbij we met een vast team van 10 tot 15 vrijwilligers op 4 locaties in Utrecht onze activiteiten aanbieden. Sinds september 2018 gaan we als stichting door het leven en kunnen we onze activiteiten nog beter vormgeven en uitbouwen.

Wij hebben het verlangen om mensen met verschillende achtergronden met elkaar te verbinden en talenten tot bloei te brengen. U vindt dit verlangen terug in onze naam. Hagar betekent vluchteling en Ruth betekent vriend(in). In deze naam is zichtbaar dat iedereen bij ons welkom is, maar ook dat iedereen wat ons betreft een transformatie kan ondergaan van nieuwkomer naar gevestigd, van alleen naar samen en van afgewezen naar geliefd, waardevol en aanvaard.

Iedereen is dus bij ons welkom en ons hart gaat uit naar hen die om wat voor reden dan ook sociaal of financieel kwetsbaar zijn. Bijvoorbeeld mensen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen, mensen die weinig contacten hebben, of mensen die behoefte hebben aan verbondenheid en dagactiviteiten
Het zijn overigens niet alleen vluchtelingen in opvangcentra die dit nodig hebben. Ook in de wijken wonen mensen voor wie van Hagar tot Ruth een prachtig hulpmiddel kan zijn om tot bloei te komen. Het is maar de vraag wie Hagar is en wie Ruth. Wij zien regelmatig hoe de letterlijke vluchteling een Ruth blijkt te zijn voor de niet zo letterlijke vluchteling die hier geboren is.

Naast onze deelnemersgroepen bieden wij plek aan mensen die (weer) een eerste stap richting het meedoen in de samenleving willen zetten en/of maatschappelijk betrokken willen zijn. Deze vrijwilligers geven les of werken aan producten die wij zelf ontwerpen of die wij maken in opdracht van derden.

Op onze deelnemers- en maakgroepen heerst een veilige, betrokken en laagdrempelige sfeer. We helpen elkaar verder, of je nu een deelnemer bent, vrijwilliger of een keertje op bezoek komt. Er ontstaat veel moois als mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten en hun talenten en kwaliteiten delen. We zien keer op keer dat onze aanpak werk. Deelnemers en vrijwilligers spreken uit dat ze bij ons tot rust komen en succesvol contact leggen, ze stromen door naar nieuwe activiteiten, opleiding, stageplekken of werk.
Deze vacature is verlopen
#25759
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-van-Hagar-tot-Ruth/activiteiten/Vrijwilligers-voor-het-geven-van-handwerkles-Overvecht-en-Kanalaneiland/25759 om je aan te melden