Skip Navigation
Over ons

Stichting van Hagar tot Ruth biedt laagdrempelig naailes, handwerkles buurtbewoners en nieuwkomers in Utrecht. Wat in januari 2016 begon met één vrijwilliger, een tas breiwol en wat breipennen, is...

Community & familieMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Begeleider naailesleerlingen op onze maakgroep

Vacature · 3–10 uur/week
Abdijgaarde 30, 3984 KP Odijk, Netherlands
Creatief
Deze vacature is verlopen
#24415
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-van-Hagar-tot-Ruth/activiteiten/Begeleider-naailesleerlingen-op-onze-maakgroep/24415 om je aan te melden
SamenvattingBegeleiding van onze makers. Zij werken met de naaimachine aan onze eigen collectie of aan opdrachten die aan ons uitbesteed worden.
Uitgebreide omschrijving

Stichting van Hagar tot Ruth biedt laagdrempelig naailes en handwerkles aan buurtbewoners en nieuwkomers. Daarnaast maken wij producten in opdracht voor klanten, goede doelen en voor onze eigen webshop.

Deze producten worden gemaakt door mensen die om wat voor reden dan ook een afstand hebben tot de arbeidsmarkt, maar die wel beschikken over talenten en vaardigheden of die zich in willen zetten om deze vaardigheden te leren.

Alle opbrengsten van deze opdracht komen geheel ten goede aan de stichting en ons voortbestaan.

Wat ga je doen
- Je leert de makers hoe ze het gevraagde prodcut moeten maken
- Je moedigt hen aan om nieuwe dingen te leren en Nederlands te spreken
- Je springt bij als het werk niet af is
- Je houdt een logboek bij van wat de leerlingen leren en maken

Wat moet je kunnen
- Je bent er diep van overtuigd dat iedereen gelijk is en waardevol
- Je kunt zelf goed en netjes naaien en je kunt overweg met  de lockmachine
- Je bent vriendlijke, geduldig en kunt goed uitleggen
- Je kunt er tegen dat mensen soms gewoon niet op komen dagen
- Je vind het geen probleem om ook de saaie klusjes op te pakken

 

Voor meer informatie of direct reageren op deze vacature: mail ons via onderstaande roze knop.

Hoe kom ik er?
Over Stichting van Hagar tot Ruth
Stichting van Hagar tot Ruth biedt laagdrempelig naailes, handwerkles buurtbewoners en nieuwkomers in Utrecht. Wat in januari 2016 begon met één vrijwilliger, een tas breiwol en wat breipennen, is uitgegroeid tot een geliefd en breed gedragen project waarbij we met een vast team van 10 tot 15 vrijwilligers op 4 locaties in Utrecht onze activiteiten aanbieden. Sinds september 2018 gaan we als stichting door het leven en kunnen we onze activiteiten nog beter vormgeven en uitbouwen.

Wij hebben het verlangen om mensen met verschillende achtergronden met elkaar te verbinden en talenten tot bloei te brengen. U vindt dit verlangen terug in onze naam. Hagar betekent vluchteling en Ruth betekent vriend(in). In deze naam is zichtbaar dat iedereen bij ons welkom is, maar ook dat iedereen wat ons betreft een transformatie kan ondergaan van nieuwkomer naar gevestigd, van alleen naar samen en van afgewezen naar geliefd, waardevol en aanvaard.

Iedereen is dus bij ons welkom en ons hart gaat uit naar hen die om wat voor reden dan ook sociaal of financieel kwetsbaar zijn. Bijvoorbeeld mensen die de Nederlandse taal nog niet goed beheersen, mensen die weinig contacten hebben, of mensen die behoefte hebben aan verbondenheid en dagactiviteiten
Het zijn overigens niet alleen vluchtelingen in opvangcentra die dit nodig hebben. Ook in de wijken wonen mensen voor wie van Hagar tot Ruth een prachtig hulpmiddel kan zijn om tot bloei te komen. Het is maar de vraag wie Hagar is en wie Ruth. Wij zien regelmatig hoe de letterlijke vluchteling een Ruth blijkt te zijn voor de niet zo letterlijke vluchteling die hier geboren is.

Naast onze deelnemersgroepen bieden wij plek aan mensen die (weer) een eerste stap richting het meedoen in de samenleving willen zetten en/of maatschappelijk betrokken willen zijn. Deze vrijwilligers geven les of werken aan producten die wij zelf ontwerpen of die wij maken in opdracht van derden.

Op onze deelnemers- en maakgroepen heerst een veilige, betrokken en laagdrempelige sfeer. We helpen elkaar verder, of je nu een deelnemer bent, vrijwilliger of een keertje op bezoek komt. Er ontstaat veel moois als mensen met verschillende achtergronden elkaar ontmoeten en hun talenten en kwaliteiten delen. We zien keer op keer dat onze aanpak werk. Deelnemers en vrijwilligers spreken uit dat ze bij ons tot rust komen en succesvol contact leggen, ze stromen door naar nieuwe activiteiten, opleiding, stageplekken of werk.
Deze vacature is verlopen
#24415
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-van-Hagar-tot-Ruth/activiteiten/Begeleider-naailesleerlingen-op-onze-maakgroep/24415 om je aan te melden