Skip Navigation
Over ons

Stichting Voedselbank Utrecht richt zich op mensen in Utrecht die op of rond het sociaal minimum leven en in financiële nood verkeren. Om deel te kunnen nemen aan het project gelden wel specifieke...

Gezondheid & WelzijnCommunity & familieKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenOuderenhulpGender gelijkheid
Deel

Financieel vrijwilliger Voedselbank

Vacature · 4–8 uur/week
Arkansasdreef 32g, 3565 AR Utrecht, Netherlands
Administratie
Deze vacature is verlopen
#24351
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Voedselbank-Utrecht/activiteiten/Financieel-vrijwilliger-Voedselbank/24351 om je aan te melden
SamenvattingBekijk de financiële situatie van de deelnemers, adviseer over verbeteringen en beoordeel of iemand nog recht heeft op een Voedselpakket.
Uitgebreide omschrijving

Doel van de functie
Als financieel vrijwilliger werk je bij de Tussenvoorziening, maar wordt je ingezet binnen een uitgiftepunt van Stichting Voedselbank Utrecht. Iedere week worden er door Stichting Voedselbank Utrecht meer dan 500 gratis voedselpakketten uitgedeeld.

Voedselbank Utrecht
Voedselbank Utrecht biedt noodhulp in de vorm van gratis voedsel. Ook wordt sociaal juridische ondersteuning geboden. De inhoud van de pakketten verschilt per week, dit is afhankelijk van het aanbod van de leveranciers. De uitgiftepunten dienen tevens als ontmoetingsplek en worden gedraaid door vrijwilligers uit de buurt.

Wat ga je doen?
Jij bekijkt de financiële situatie van de deelnemers en adviseert op basis daarvan de coördinator van de Voedselbank of een deelnemer nog recht heeft op een pakket. Daarnaast adviseer je deelnemers over mogelijke verbeteringen in hun financiële situatie. En waar nodig verwijs je ze door naar hulpverleningsinstanties.

Taken en resultaatgebieden
Je zet je in voor financiële vooruitgang in de situatie van de deelnemer. Je hebt voldoende kennis op het gebied van financiën en minima om de deelnemer te kunnen bijstaan. Je bent geïnteresseerd en betrokken en weet deelnemers de weg te wijzen in het vaak onoverzichtelijke oerwoud van financiële regels.

 • Aanwezig zijn tijdens de uitgifte van de voedselpakketten
 • Financiele situatie van deelnemers bekijken
 • Deelnemers adviseren en doorverwijzen naar hulpverlenende instanties
 • Spreekuur houden en/of vragen beantwoorden aan de koffietafel
 • Overleg en afstemming met begeleider en coördinator uitgiftepunt
 • Verwerken van gegevens in het Voedselbank systeem

Kennis en ervaring

 • Je bent 21 jaar of ouder
 • Je hebt kennis van financiën
 • Je bent communicatief vaardig en weet mensen te adviseren en activeren
 • Je kunt zelfstandig werken
 • Je bent nauwkeurig en werkt gestructureerd
 • Je hebt affiniteit met de doelgroep
 • Je bent minimaal 1 dagdeel  per week beschikbaar voor langere periode

Competenties
Je hebt affiniteit met het werken met kwetsbare personen en bent onbevooroordeeld naar de doelgroep. Je kunt zelfstandig werken en bent resultaat- en oplossingsgericht. Ook kun je prioriteiten stellen in de werkzaamheden en grenzen stellen in het contact met de cliënt.

Wij bieden

 • Interessant vrijwilligerswerk waarbij je met jouw kennis en ervaring echt verschil kunt maken voor mensen in de samenleving die het minder getroffen hebben
 • Praktijkgerichte scholing over regelingen en voorzieningen die je op weg helpen voor jouw vrijwilligerswerk
 • Werkervaring in het sociaal juridische domein
 • Een prettige omgeving waarin je werkt met andere enthousiaste vrijwilligers
 • Diverse trainingen waar je aan mee kunt doen, die georganiseerd worden door de Tussenvoorziening en/of U-Centraal  
 • Maximaal € 25,- per maand reiskosten als je buiten Utrecht woont

Meer informatie
Heeft bovenstaande je interesse gewekt en wil je graag als financieel vrijwilliger aan de slag voor Voedselbank Utrecht? Reageer dan via onderstaande knop en stuur ons een korte motivatie en info over je loopbaan/achtergrond.

Wij zijn per direct op zoek naar een financieel vrijwilliger voor de volgende locaties:

 • Ondiep: uitgifte om de zaterdag van 10.30 – 12.00 uur
 • Lunetten: uitgifte op dindag van 13.30 - 15.00 uur
 • Kanaleneiland: uitgifte op woensdagmiddag
Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Over Stichting Voedselbank Utrecht
Stichting Voedselbank Utrecht richt zich op mensen in Utrecht die op of rond het sociaal minimum leven en in financiële nood verkeren. Om deel te kunnen nemen aan het project gelden wel specifieke inkomenseisen. De Voedselbank biedt noodhulp in de vorm van gratis voedsel. Ook wordt sociaal juridische ondersteuning geboden. Wekelijks worden vanuit verschillende uitgiftepunten in Utrecht gratis voedselpakketten uitgedeeld. De inhoud van de pakketten verschilt per week, dit is afhankelijk van het aanbod van de leveranciers. De uitgiftepunten dienen tevens als ontmoetingsplek en worden gedraaid door vrijwilligers uit de buurt. Tijd en aandacht voor de deelnemers zijn centrale punten in de benaderingswijze van de vrijwilligers. Vrijwilligers schenken koffie en thee, er is tijd en ruimte voor een praatje. De pakketten dienen persoonlijk te worden afgehaald binnen de openingstijden van het betreffende uitgiftepunt. Periodiek wordt getoetst of de hulp nog steeds noodzakelijk is.
Deze vacature is verlopen
#24351
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Voedselbank-Utrecht/activiteiten/Financieel-vrijwilliger-Voedselbank/24351 om je aan te melden