Skip Navigation
Over ons

Stichting Seguro biedt opvang aan dakloze kinderen, vrouwen en mannen zonder verblijfsrecht. Stichting Seguro zorgt voor tijdelijke opvang van de meest kwetsbare groep mensen die niet beschikt over de ...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Stagebegeleider nodig

3–5 uur/week
3551 EJ, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Onderwijs
Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deze vacature is verlopen
#24022
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Seguro/activiteiten/Stagebegeleider-nodig/24022 om je aan te melden
Uitgebreide omschrijving

Stage-begeleiders

Voel je meer dan welkom, wij zijn op zoek naar jou!

Stagiaires coachend begeleiden, zodat ze groeien in hun werk, hun leerdoelen en persoonlijkheid, dat is wat wij zoeken. Het is een leuke en uitdagende taak, waarbij je door het begeleiden heen feeling krijgt met de uitdagingen die het werken met ongedocumenteerden in onze opvang heeft.   

Stichting Seguro biedt opvang aan dakloze vrouwen, mannen en kinderen die niet beschikken over geldige documenten voor een verblijf in Nederland. Wij zijn een betrokken en positief team van mensen en heten jou graag welkom. 

Wij zijn in de kern een organisatie die werkt met vrijwilligers en stagiaires. Er zijn twee betaalde coordinatoren werkzaam en (hopelijk) straks één SPV-er. Zij verzorgen alle regel-en aansturingszaken wat nodig is voor de organisatie, daarbij is één coordinator specifiek voor de legalisering/juridische zaken. De stagiaires hebben een belangrijke rol bij Seguro en vervullen het directe mentorschap van de bewoners. Voor onze stagiaires zoeken wij enthousiaste stage-begeleiders, die op een coachende manier onze stagiaires aansturen op het behalen van hun leerdoelen. 

De stage-begeleider heeft 1x per 2 week een begeleidingsgesprek met de stagiaire. Je reflecteert op zijn/ haar functioneren en stuurt helder bij daar waar nodig. Het bespreken van de begeleiding van de bewoners is hierin een rode draad, het reflecteren op hun aanpak, resultaat en uitwerking hiervan op de bewoner. Daarbij wordt heel concreet gewerkt aan de leercompetenties van elke stagiaire. De begeleiders sturen duidelijk aan op het goed functioneren van de stagiaires, hun persoonlijk en professioneel groeiproces en het afstemmen met de Hogescholen hierover. Het is daarbij fijn als je regelmatig meeloopt op de werkvloer, zodat je daadwerkelijk hoe gesprekken gevoerd worden. Verder ben je verantwoordelijk voor de middenevaluatie en eindevaluatie van de stagiaire en daarmee ook voor het contact met de Hogescholen. Daarbij heb je regelmatig inhoudelijk afstemming met de coordinator en de andere begeleiders.   

Heb je een sociale achtergrond, bv SPH, psycholoog, coach of Maatschappelijk werk. En geeft het je energie om coachend te werken met gemotiveerde studenten, dan zijn wij op zoek naar jou!    

Graag zien wij commitment voor een heel seizoen, lopend van eind augustus t/m eind juni 

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Workshops die je misschien ook interessant vindt
Apr14
Nieuw
Mrt11
Nieuw
Workshop · 11 mrt, 19:00 - 21:00
Utrecht
'Ik wil mooie zinnen maken!' Geplaatst door Taal Doet Meer
Apr22
Nieuw
Workshop · 22 apr, 19:00 - 21:30
Utrecht
Interculturele communicatieGeplaatst door Taal Doet Meer
Apr28
Workshop · 28 apr, 19:30 - 22:00
Vanuit huis
Dialoog begeleidenWil je online dialogen leren begeleiden? Meer weten over de waarderende dialoogmethodiek en de fasen van een gesprek? Schrijf je in voor deze workshop!Geplaatst door Utrecht in Dialoog
Activiteiten die je misschien ook interessant vindt
1–2 uur/week
Utrecht
ICT- er gezochtErvaren ICT-er die kennis kan toevoegen aan onze stichting.Geplaatst door Stichting Seguro
3–5 uur/week
Utrecht
Hard op zoek! Enthousiaste Kinderwerker vluchtelingenEen enthousiast begeleider voor de woensdagmiddag activiteiten voor de kinderen die bij ons in de opvang zitten - moeders en kinderen zonder verblijfsstatus. Geplaatst door Stichting Seguro
4–8 uur/week
Utrecht
GardenersWe are looking for people who like to help with gardening for 2 hours per week. A little garden experience is nice, but not so good!Geplaatst door Bij Bosshardt Zuilen
4–20 uur/week
De Meern
Kom je onze deelnemers helpen, om samen de afwas te doen?In restaurant bakkerij Brazzerie, zoeken we iemand die samen met een deelnemer van de dagbesteding de afwas kan doen.Geplaatst door Abrona dagbesteding Utrecht
2–4 uur/week
Utrecht
Ochtend-/avondvrijwilliger bij de daklozenopvangKom ons team versterken in de ochtend bij het ontbijt of 's avonds. Geplaatst door Stichting De Tussenvoorziening
6–7 uur/week
Utrecht
Muziektent De Klanksteen zoekt vrijwilligers.Houd jij van muziek en cultuur en wil je graag mee helpen om onze festiviteiten tot een succes te maken. Meld je dan aan bij Stichting De Klanksteen!Geplaatst door Stichting De Klanksteen
Over Stichting Seguro
Stichting Seguro biedt opvang aan dakloze kinderen, vrouwen en mannen zonder verblijfsrecht. Stichting Seguro zorgt voor tijdelijke opvang van de meest kwetsbare groep mensen die niet beschikt over de benodigde documenten voor een geldig verblijf in Nederland. Kwetsbaar betekent dat deze mensen er lichamelijk en/of psychisch zo slecht aan toe zijn dat een verblijf op straat voor hen onmogelijk is.

Stichting Seguro biedt naast tijdelijke woonruimte ook een intensief traject van activering naar een nieuwe zelfstandige toekomst hier of elders in de wereld. Ook de juridische kansen worden onderzocht, zowel gericht op een verblijf in Nederland, als in een derde land of in het land van herkomst. Deze begeleiding is mogelijk dankzij de inzet van veel vrijwilligers, waaronder mentoren.

Voor veel mensen die geen recht hebben op een verblijfsvergunning, is terugkeer geen optie. Dat kan te maken hebben met hun gezinsleven, met langdurig verblijf, met ziekte of met een vluchtgeschiedenis. Het gevolg is dat velen gedwongen worden tot een leven in de illegaliteit, zonder opvang en zonder rechten. Zij mogen hier niet zijn maar kunnen ook niet terug naar hun land van herkomst. Dit leven is zwaar en maakt mensen, die krachtig waren, de moed hadden om te vertrekken en alles achter te laten, ziek.

Dankzij de steun van de gemeente heeft Stichting Seguro een aantal beroepskrachten in dienst kunnen nemen die de vrijwilligers ondersteuning bieden. In de kern is Stichting Seguro een vrijwilligersorganisatie.

Fanga Musow (Krachtige Vrouwen) biedt opvang met begeleiding aan vijf kwetsbare ongedocumenteerde vrouwen en hun kinderen. Fanga Musow bestaat sinds 2003 en sindsdien hebben er 53 vrouwen en 43 kinderen in de opvang gewoond. Dit project wordt door inzet van veel vrijwilligers gerealiseerd en is volledig afhankelijk van sponsors, donateurs en fondsen. Zie verder www.fangamusow.nl.

Wie is onze doelgroep?

De doelgroep van Seguro bestaat uit ongedocumenteerden uit de stad Utrecht die moeilijk kunnen overleven op straat. We geven voorrang aan mensen met zowel psychische als andere medische problemen, die op straat leven en weinig sociale contacten hebben.
Deze vacature is verlopen
#24022
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Seguro/activiteiten/Stagebegeleider-nodig/24022 om je aan te melden