Skip Navigation
Over ons

Stichting Seguro biedt opvang aan dakloze kinderen, vrouwen en mannen zonder verblijfsrecht. Stichting Seguro zorgt voor tijdelijke opvang van de meest kwetsbare groep mensen die niet beschikt over de...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Maatje - samen optrekken en de wereld ontdekken

Vacature · 2–6 uur/week
3551 EJ, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Ondersteunend werk
Deze vacature is verlopen
#23270
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Seguro/activiteiten/Maatje---samen-optrekken-en-de-wereld-ontdekken/23270 om je aan te melden
SamenvattingDe leukste vrijwilligersbaan, met passie voor de mens in interculturele omgeving!
Samen optrekken; gezelligheid en één op één contact
Uitgebreide omschrijving

Wij zijn op zoek naar vrijwilligers die die 1 op 1 met één van onze bewoners wil optrekken, samen de stad en het leven wil ontdekken. Deel met ze het gewone dagelijkse leven, lach met elkaar, doe samen leuke dingen.  Breng ze op plekken waar ze energie van krijgen en waar ze nieuwe mensen ontmoeten. Persoonlijke aandacht doet goed en geeft veel plezier.

De bewoners zijn allemaal ongedocumenteerd, zonder geldige verblijfspapieren. De diversiteit aan persoonlijkheden, achtergronden, kwestbare en sterke kanten is groot. Boeiend zijn ze allemaal.    

Seguro is een levendige organisatie die met passie werkt. De doelgroep en het werk vraagt om een enthousiast en betrokken persoon, die stevig in zijn/haar schoenen staat. 

Wil jij een mooi nieuw mens ontmoeten en elkaar leren kennen, meld je aan!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting Seguro > Maatje - samen optrekken en de wereld ontdekken
Over Stichting Seguro
Stichting Seguro biedt opvang aan dakloze kinderen, vrouwen en mannen zonder verblijfsrecht. Stichting Seguro zorgt voor tijdelijke opvang van de meest kwetsbare groep mensen die niet beschikt over de benodigde documenten voor een geldig verblijf in Nederland. Kwetsbaar betekent dat deze mensen er lichamelijk en/of psychisch zo slecht aan toe zijn dat een verblijf op straat voor hen onmogelijk is.

Stichting Seguro biedt naast tijdelijke woonruimte ook een intensief traject van activering naar een nieuwe zelfstandige toekomst hier of elders in de wereld. Ook de juridische kansen worden onderzocht, zowel gericht op een verblijf in Nederland, als in een derde land of in het land van herkomst. Deze begeleiding is mogelijk dankzij de inzet van veel vrijwilligers, waaronder mentoren.

Voor veel mensen die geen recht hebben op een verblijfsvergunning, is terugkeer geen optie. Dat kan te maken hebben met hun gezinsleven, met langdurig verblijf, met ziekte of met een vluchtgeschiedenis. Het gevolg is dat velen gedwongen worden tot een leven in de illegaliteit, zonder opvang en zonder rechten. Zij mogen hier niet zijn maar kunnen ook niet terug naar hun land van herkomst. Dit leven is zwaar en maakt mensen, die krachtig waren, de moed hadden om te vertrekken en alles achter te laten, ziek.

Dankzij de steun van de gemeente heeft Stichting Seguro een aantal beroepskrachten in dienst kunnen nemen die de vrijwilligers ondersteuning bieden. In de kern is Stichting Seguro een vrijwilligersorganisatie.

Fanga Musow (Krachtige Vrouwen) biedt opvang met begeleiding aan vijf kwetsbare ongedocumenteerde vrouwen en hun kinderen. Fanga Musow bestaat sinds 2003 en sindsdien hebben er 53 vrouwen en 43 kinderen in de opvang gewoond. Dit project wordt door inzet van veel vrijwilligers gerealiseerd en is volledig afhankelijk van sponsors, donateurs en fondsen. Zie verder www.fangamusow.nl.

Wie is onze doelgroep?

De doelgroep van Seguro bestaat uit ongedocumenteerden uit de stad Utrecht die moeilijk kunnen overleven op straat. We geven voorrang aan mensen met zowel psychische als andere medische problemen, die op straat leven en weinig sociale contacten hebben.
Deze vacature is verlopen
#23270
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Seguro/activiteiten/Maatje---samen-optrekken-en-de-wereld-ontdekken/23270 om je aan te melden