Skip Navigation
Over ons

Stichting Seguro biedt opvang aan dakloze kinderen, vrouwen en mannen zonder verblijfsrecht. Stichting Seguro zorgt voor tijdelijke opvang van de meest kwetsbare groep mensen die niet beschikt over de...

Gezondheid & WelzijnKinderen & JeugdMensen met beperkingenVluchtelingen & MinderhedenGender gelijkheid
Deel

Communicatie - schrijver en doener

Vacature · Flexibel
3551 EJ, Utrecht, Utrecht, Netherlands
Marketing & Communicatie
Deze vacature is verlopen
#23901
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Seguro/activiteiten/Communicatie---schrijver-en-doener/23901 om je aan te melden
SamenvattingWie helpt ons met het opzetten van inspirerende en leuk opvallende PR en benefiet activiteiten?
Uitgebreide omschrijving

Stichting Seguro biedt opvang aan dakloze kinderen, vrouwen en mannen zonder verblijfsrecht. Stichting Seguro biedt naast tijdelijke woonruimte ook een intensief traject van activering naar een nieuwe zelfstandige toekomst hier of elders in de wereld. 

Ons vrouwenhuis Fanga Musow, is afhankelijk van fondsen en particuliere giften. Daarom is een goed PR- en communicatie beleid met acties erg belangrijk. Wij willen kijken of wij meer mensen buiten Fanga betrokken kunnen krijgen bij ons werk. Naast een crowdfundingsactie en in het najaar weer een benefiet, denken wij ook aansluiten bij een aantal (bestaande) kleine events, met als doel ' veel lol en positieve energie' en natuurlijk het krijgen van extra geld en nieuwe donateurs.       

Verder zoeken wij iemand die leuke stukjes kan schrijven, interviewtjes houden, fotos kan maken etc. voor digitale nieuwsbrief, facebook en andere vormen van communicatie.

Dus wie wil leuke dingen organiseren en ons meehelpen met het uitdenken van de PR en Communicatie?

Voel je meer dan welkom!

Wat vrijwilligers nodig hebben😇 Verklaring Omtrent Gedrag
Wat wij vrijwilligers aanbieden🤝 Extra begeleiding
Hoe kom ik er?
Vrijwilligerswerk in Utrecht > Utrecht Activiteiten > Stichting Seguro > Communicatie - schrijver en doener
Over Stichting Seguro
Stichting Seguro biedt opvang aan dakloze kinderen, vrouwen en mannen zonder verblijfsrecht. Stichting Seguro zorgt voor tijdelijke opvang van de meest kwetsbare groep mensen die niet beschikt over de benodigde documenten voor een geldig verblijf in Nederland. Kwetsbaar betekent dat deze mensen er lichamelijk en/of psychisch zo slecht aan toe zijn dat een verblijf op straat voor hen onmogelijk is.

Stichting Seguro biedt naast tijdelijke woonruimte ook een intensief traject van activering naar een nieuwe zelfstandige toekomst hier of elders in de wereld. Ook de juridische kansen worden onderzocht, zowel gericht op een verblijf in Nederland, als in een derde land of in het land van herkomst. Deze begeleiding is mogelijk dankzij de inzet van veel vrijwilligers, waaronder mentoren.

Voor veel mensen die geen recht hebben op een verblijfsvergunning, is terugkeer geen optie. Dat kan te maken hebben met hun gezinsleven, met langdurig verblijf, met ziekte of met een vluchtgeschiedenis. Het gevolg is dat velen gedwongen worden tot een leven in de illegaliteit, zonder opvang en zonder rechten. Zij mogen hier niet zijn maar kunnen ook niet terug naar hun land van herkomst. Dit leven is zwaar en maakt mensen, die krachtig waren, de moed hadden om te vertrekken en alles achter te laten, ziek.

Dankzij de steun van de gemeente heeft Stichting Seguro een aantal beroepskrachten in dienst kunnen nemen die de vrijwilligers ondersteuning bieden. In de kern is Stichting Seguro een vrijwilligersorganisatie.

Fanga Musow (Krachtige Vrouwen) biedt opvang met begeleiding aan vijf kwetsbare ongedocumenteerde vrouwen en hun kinderen. Fanga Musow bestaat sinds 2003 en sindsdien hebben er 53 vrouwen en 43 kinderen in de opvang gewoond. Dit project wordt door inzet van veel vrijwilligers gerealiseerd en is volledig afhankelijk van sponsors, donateurs en fondsen. Zie verder www.fangamusow.nl.

Wie is onze doelgroep?

De doelgroep van Seguro bestaat uit ongedocumenteerden uit de stad Utrecht die moeilijk kunnen overleven op straat. We geven voorrang aan mensen met zowel psychische als andere medische problemen, die op straat leven en weinig sociale contacten hebben.
Deze vacature is verlopen
#23901
Scan me of ga naar www.vcutrecht.nl/o/Stichting-Seguro/activiteiten/Communicatie---schrijver-en-doener/23901 om je aan te melden